Politika

SPAJIĆ: ZA V.D. DIREKTORA POLICIJE PREDLOŽIO SAM KANDIDATA SA NAJBOLJIM REFERENCAMA

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade, kazao da je informisan da Šaranović nije prisustvovao sjednici iz privatnih razloga.

Izvor: Vlada Crne Gore

Premijer Milojko Spajić rekao je da na današnjoj sjednici Vlade nijesu bili potpredsjednik Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade, kazao da je informisan da Šaranović nije prisustvovao sjednici iz privatnih razloga.

Odgovarajući na pitanja novinara o postupku izbora šefa policija, Spajić je rekao da Zakon o unutrašnjim poslovima jasno određuje da Vlada bira v. d. direktora na predlog ministra, pišu Vijesti.

"Vlada nije obavezna da podrži predlog ministra. Ne slažem se da smo ušli u kršenje zakona. Resorni ministar nije imao više predloga i Vlada je ovlastila premijera da predloži kandidata i ja sam predložio onoga sa najboljim referencama", rekao je Spajić.

Na pitanje da li će pokrenuti razrješenje Šaranovića, premijer je rekao da nijesu imali nikakve formalne pritužbe i da to ne bi sada komentarsiao.

"Oće li izaći (iz Vlade) Demokrate je pitanje za njih", rekao je Spajić, kako prenose Vijesti.

On je komentarišući odsustva ministara sa sjednica Vlade kazao da bi "generalno dobro bilo da članovi Vlade prisustvuju sjednicama kad god mogu i da ne šalju sekretare".

Poručio je i da ne postoji politčka nestabilnost.

"Tačno je da su postojale žustre rasprave, ali je to normalno", kazao je Spajić.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je rekao da je ubijeđen "da svakog jutra opozicija želi vanredne izbore" i da ne bi komentarisao njihove izjave.

On je kazao i da ga niko nije kontaktirao iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) povodom dešavanja na sjednici Vlade, na kojoj je na njegov predlog određen vršioc dužnosti direktora policije, iako je zakonom utvrđeno da ga predlaže ministar unutrašnjih poslova, pišu Vijesti.