Politika

MANDIĆ PREKINUO SJEDNICU SKUPŠTINE NA ZAHTJEV DEMOKRATA

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Poslanik Demokrata Momčilo Leković rekao je na početku zasijedanja da je vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije izabran nezakonito i tražio prekidanje sjednice "zbog krize vlasti i grubog kršenja zakona od strane "Vlade Crne Gore".

Skupština Crne Gore
Izvor: printscreen/youtube/skuština crne gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić prekinuo je današnje zasijedanje na zahtjev poslanika Demokratske Crne Gore.

Poslanik Demokrata Momčilo Leković rekao je na početku zasijedanja da je vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije izabran nezakonito i tražio prekidanje sjednice "zbog krize vlasti i grubog kršenja zakona od strane "Vlade Crne Gore", pišu Vijesti.

Vlada je većinom glasova jutros oko tri sata izabrala rukovodioca Sektora za finansijsko-obavještajne poslove Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora policije na predlog premijera Milojka Spajića.

Zakonom je propisano da vršioca dužnosti direktora policije predlaže ministar unutrašnjih poslova.

Prethodno je, tokom maratonske sjednice Vlade koja je prekidana više puta, premijer predlagao da Radović bude "koordinator" Uprave policije, iako ni to nije predviđeno Zakonom o unutrašnjim poslovima.

O tom predlogu se na sjednici Vlade ipak nije glasalo.