Politika

100 DANA VLADE: SPAJIĆ PREDSTAVIO REZULTATE I PONOVIO DA ĆE SVE BITI ISPUNJENO ILI ĆE PODNIJETI OSTAVKU!

Autor Gordana Šćepanović

Spajić poručio građanima da imaju povjerenja u njega i Vladu

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević


U Muzičkom centru Crne Gore održana je konferencija za medije na kojoj je premijer Milojko Spajić predstavio rezultate Vlade u prvih stotinu dana rada.

Premijer je rekao da ova Vlada ima možda i najveću podršku u parlamentu ikad.
“Formirali smo Vladu kojoj nijesu davali šansu, a koja je dala šansu svima. Sudski savjet, Ustavni sud i izbor VDT, samo su neki od ispunjenih ciljeva. U prvim danima manadata sačekao nas je izazov Popis. Uspjeli smo da pronađemo zajedničku mjeru kompromisa i postignemo dogovor o održavanju Popisa”, istakao je Spajić.

Takođe je kazao da se pokazalo da se u Crnoj Gori rađa nova politička svijest koja ima potencijal da se izdigne iznad podjela i da donese doprinos onome što su nesporno zajednički ciljevi svih građana.

Rekao je da je ova Vlada donijela stabilnost i institucionalnu funkcionalnost.

Premijer je rekao da su ciljevi Vlade ambiciozni, ali dostižni i istakao da je Vlada pripremila rebalans i fiskalno odgovoran budžet.
Spajić je kazao da su u toku aktivnosti na rješavanju problema u Željezari Nikšić, rudniku Brskovo, kao i da je za kulturu i medije opredijeljeno 3,6 miliona eura više nego u 2023. godini.

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Premijer je nakon izlaganja odgovarao na pitanja novinara.

Upitan da prokomentariše dešavanja na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, da su poslanici, ali i član Vlade povezani sa kriminalom, rekao da nije gledao tu "osmočasovnu torturu građana".

"Takvo ponašanje, koje više priliči muškoj svlačionici iz neke srednje škole, ne želim da komentarišem. Sve optužbe koje bilo ko ima protiv nas, postoji nezavisno tužilaštvo i sudstvo, može da dokaže do kraja, tu bih završio svaku priču".

Na pitanje o obećanju vezano za minimalnu platu od 700e, Spajić je rekao da voli izazove i čvrsta obećanja i ponovio da će i to obećanje biti ispunjeno, u suprotnom podnijeće ostavku.