Politika

POPIS MOŽE POČETI SJUTRA!

Autor Ivona Ulićević Izvor Vijesti

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da je nakon izrade tehničke dokumentacije za softver ispunjen i poslednji uslov iz sporazuma o popisu i on može početi sjutra.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

V.d. predsjednika DPS-a rekao da će opozicija imati dva predstavnika u popisnim komisijama, a predstavike će imati i manje brojni narodi.

On je na konferenciji za medije rekao da će opozicija imati dva predstavnika u popisnim komisijama, a predstavike će imati i manje brojni narodi.

Živković je istakao da je popis bio kompleksno i zahtjevno pitanje, a ne statistička kategorija, kako se govorilo, prenose Vijesti.

Istakao je da su u dobroj, sinhronizovanoj energiji uspjeli da obezbijede kontrolne mehanizme koji će im omogimućiti da prate šta se dešava na terenu.

Pozvao je građane da se jave pravnom timu DPS-a ako primijete neke nepravilnosti ili ako vide da postoje pritisci na terenu.

Poslanik i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da politika destrukcije prema građanskom biću Crne Gore i njenom evropskom putu, ovih dana iz Beograda doživljava vrhunac.

"Indikativno je kako su (Aleksandar) Vučić i patrijarh Porfirije komentarisali popis", rekao je Vuković.