Politika

ABAZOVIĆ NAKON HAPŠENJA: RUKA PRAVDE NASTAVLJA DA FUNKCIONIŠE, APSOLUTNO OČEKUJEM DA UĐEMO U VELIKO FINALE

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

“Apsolutno, očekujem da uđemo u veliko finale”, istakao je Abazović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da nema ništa spektakularno u Izveštaju o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija 5. septembra na Cetinju. Ipak nije odgovorio zašto nije skinuta oznaka tajnosti sa tog dokumenta, javlja CdM.

“Ja ne znam šta je sporno. Ja sam upoznat sa sadržajem tog izvještaja. Ništa u tom izvještaju nećete vidjeti što je spektakularno”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanje novinara na otvaranju škole za osnovce “Dušan Korać” u Bijelom Polju.

On je pozdravio jutrošnje hapšenje po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, kada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su, tokom prošle i ove godine, učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo trgovina ljudima, u odnosu na veći broj oštećenih državljana Turske.

“Ovo je izuzetno važna akcija, radi se o trgovini ljudima. Velike pohvale sa moje strane, možda je bilo malo zastoja zbog avgustovske pauze, ali ruka pravde nastavlja da funkcioniše, ja očekujem još bolje rezultate u narednom periodu. Akcija koja po imenima ne znači velika, ali vjerujte da se radi o značajnoj akciji koja je bila sabotirana u prethodnom periodu”, kazao je Abazović.

Očekuje nastavak sličnih akcija.

“Apsolutno, očekujem da uđemo u veliko finale”, istakao je Abazović, kako prenosi CdM.

Abazović je odgovorio i na pitanje da li je sramota da Miloš Vučinić bude novi oficir za vezu u Ljubljani.

“Mi smo imali jaku uspješnu turističku sezonu. Je li primijećen bilo koji incident na primorju? Miloš Vučinić je vodio regionalni centar primorje i ja sam zadovoljan kako je sve proteklo”, kazao je Abazović.