Politika

BEČIĆ IZJAVIO DA NEMA SPORNIH PITANJA IZMEĐU DEMOKRATA I PES-A

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Bečić je istakao da Demokrate i PES nemaju otvorenih pitanja.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da ne postoji nijedno sporno pitanje između te stranke i Pokreta Evropa sad, kada su u pitanju pregovori o formiranju vlasti.

"Da smo imali potrebu da demantujemo nešto od onoga iz medija, mi bismo to učinili. Ali, dozvolite da oni koji vode pregovore izađu i kažu šta je rezultat procesa pregovora. Dobio sam informaciju u susret sjednici da je intencija da se u pregovorima postigne dogovor o svemu, pa da se onda krene u implementaciju dogovora, da se ne bi ponavljale situacije iz ranijih pregovora. Zbog toga smo danas samo imali verifikaciju mandata", rekao je Bečić novinarima nakon konstitutivne sjednice Skupštine, javljaju Vijesti.

 Bečić je istakao da Demokrate i PES nemaju otvorenih pitanja.

"Šta su otvorena pitanja između drugih partija, to je na gospodinu Spajiću da kaže. Intencija je da imamo cjelovit dogovor", naveo je on.

Na pitanje očekuje li u vlasti i koaliciju "Za budućnost Crne Gore", kao i partije manje brojnih naroda, Bečić je kazao da je to pitanje za lidera PES-a Milojka Spajića i "sve te subjekte".

"Vrlo sam oprezan, ne želim ni da javnim očekivanjima nešto otežam. Rekao sam vam našu poziciju", rekao je predsjednik Demokrata, prenose "Vijesti".

"Vijesti" su jutros objavile da je Bečić najizgledniji kandidat za predsjednika Skupštine, ali su iz Demokrata listu juče nezvanično kazali da još nema dogovora da on bude izabran.