Politika

IBRAHIMOVIĆ RAZGOVARAO SA MANDIĆEM I KNEŽEVIĆEM U SKUPŠTINI!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

CdM je potvrdu ili demantij ove informacije pokušao dobiti od ZBCG i od Bošnjačke stranke, ali niko od lidera partija nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Lideri Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić i Milan Knežević danas su razgovarali su o budućoj vladi sa liderom Bošnjačke stranke Ervinom Ibrahimovićem i njegovim prvim saradnicima, tvrde izvori CdM-a iz Skupštine Crne Gore gdje je navodno sastanak održan.

CdM je potvrdu ili demantij ove informacije pokušao dobiti od ZBCG i od Bošnjačke stranke, ali niko od lidera partija nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Iako zvaničnu informaciju nijesmo mogli dobiti, izvori CdM-a tvrde da je razgovarano o onome što su ključne teme koje su obuhvaćene sadašnjim pregovorima koje potencijalni mandatar Milojko Spajić vodi sa liderima stranaka o formiranju 44.vlade.

Bilo je riječi o principima koje je predložio PES, kao i onima koje je dopunski predložila Bošnjačka stranka nakon sinoćnjeg sastanka sa liderom PES-a i potencijalnim mandatarom Milojkom Spajićem.

Riječi je bilo o strateškom pravcu buduće vlade, te pitanjima koja su od ključnog državnog interesa.

Ostalo je nepoznato da li su lideri partija razgovarali o resorima, odnosno da li je tema bila možda i to koje resore te partije smatraju da bi mogle eventualno pokrivati u vladi.

Jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je za TV Pink da će se do četvrtka, kada je konstitutivna sjednica parlamenta, znati u kom pravcu će se kretati Crna Gora, te dodao da će se tada definisati parlamentarna većina.

“Moramo da imamo vladu koja neće biti nestabilna kao Zdravka Krivokapićeva i Dritana Abazovića. Mi bi željeli da vlada ima najširu podršku, što znači da uključi sve”, kazao je on.

Ibrahimović je nakon sinoćneg sastanka sa Spajićem kazao da se moraju usaglasiti principi, a da se tek nakon toga može govoriti o resorima.

“Odgovorno kažem da BS nije uslovljavala niti će uslovljavati sa resorima. Hajde da dobijemo principe i mandatara, pa ćemo razgovarati o resorima. BS je pokazala interes za prosperitet građana i države. Gledamo u budućnost i da se na osnovu principa opredijele svi konstituenti vlade”, poručio je Ibrahimović.