Politika

SLAĐANA KALUĐEROVIĆ RAZRIJEŠENA DUŽNOSTI SAVJETNICE POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Autor Milena Backović Izvor RTCG

Kaluđerović je članica Socijalističke narodne partije (SNP) na čijem je čelu Joković.

Izvor: Facebook

Kaluđerović je prošle godine u maju imenovana na ovu funkciju kao savjetnica za ekonomski sistem, zajedno sa Vladimirom Pavićevićem, nekadašnjim predsjednikom Crnogorske partije, kako navodi RTCG.

Njenu funkciju obavljaće Milan Radonjić, a u Vladinom saopštenju nije bilo obavještenja o Pavićevićevom razješenju.

Vlada je takođe donijela Rješenje o imenovanju Savjeta za trgovinske olakšice na čelu sa Ilijom Vukčevićem, državnim sekretarom u Ministarstvu finansija.

Olivera Popović postavljena je za generalnu direktoricu Direktorata za investicije i razvoj konkurentnosti u turizmu u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

Ivana Janković Mijanović postavljena je za generalnu direktoricu Direktorata za evropske integracije i EU fondove u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, a Vladimir Vukajlović za generalnog direktora Direktorata za upravni postupak u turizmu i izradi propisa iz oblasti turizma i ugostiteljstva u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

Kosta Leovac postavljen je za punomoćnika – predstavnika na redovnoj Skupštini društva sa ograničenom odgovornošću „Hemomont“ za proizvodnju farmaceutskih proizvoda Podgorica, a Jelena Grdinić za generalnu direktoricu Direktorata za krivično i građansko zakonodavstvo u Ministarstvu pravde.

Donijeto je i Rješenje o razrješenju članice Upravnog odbora Ispitnog centra Bojane Ostojić i rješenje o imenovanjeu Luigja Berishe za člana Upravnog odbora JU Ispitni centar.

Saliha Gjonbalaj određen je za za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na redovnoj Skupštini akcionara „Novi duvanski kombinat” AD Podgorica, a Stevan Gajević za punomoćnika– predstavnika državnog kapitala na redovnoj Skupštini akcionara „13. Jul – Plantaže” AD Podgorica.

Martin Ljuljđuraj postavljen je za generalnog direktora Direktorata za mlade u Ministarstvu sporta i mladih.

Na sjednici Vlade je konstatovan i prestanak dužnosti v.d. sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Mirku Kovačeviću, a određen je za vršioca dužnosti sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vršiocu dužnosti generalnog direktora Direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoranu Kujoviću takođe je konstatovan prestanak dužnosti. On će sada obavljati funkciju v.d. generalnog direktora Direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Razriješena je i direktorica Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i Opštinu Tuzi Amela Jarović.

Na njeno mjesto imenovana je Jelena Banašević, kako saznaje RTCG.

Razriješena je predsjednica Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad za Opštinu Rožaje Ide Kolinović, a imenovana Sanela Feratović.

Sa funkcije članice Upravnog odbora JU Dom starih „Bijelo Polje“ razriješena je Ivana Joksimović, a imenovana Nataša Drašković.

Anka Vukićević određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračku i invalidsku zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja,

Mirsad Azemovića određen je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za pristup tržištu rada u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i

Na sjednici Vlade takođe je i razriješen državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Miroslava Šćepanovića, kako saznaje RTCG.