Politika

STATUS LEPE MEDENICE PRED TUŽILAČKIM SAVJETOM!

Autor Kristina Raičević Izvor Vijesti

Kovač tvrdi da je tužiteljka izvršila neprimjeren uticaj na kolegu u slučaju istrage otvaranja granice za Belivuka i Miljkovića.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Ministar pravde Marko Kovač traži od Tužilačkog savjeta razrješenje rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice zbog sumnje da je izvršila neprimjeren uticaj na kolegu Vukasa Radonjića u slučaju istrage o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru bezbjednosno interesantnim licima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

To je juče saopšteno iz kabineta tog ministra, odakle su ocijenili da takvo ponašanje Medenice predstavija neprimjeren odnos prema zaposlenom u državnom tužilaštvu, kako navode Vijesti.

Medenica je juče  saopštila da će sve što ima kazati na sjednici Tužilačkog savjeta.

Kovač je nedavno od Osnovnog državnog tužilaštva tražio službenu zabilješku tužioca Radonjića, koju je ovaj sačinio jutro nakon što ga je Medenica zvala kada je naredio da se uhapse dva policajca zbog sumnje da su učestvovali u slučaju otvaranja granice za beogradske kriminalce, kako navode Vijesti.

”Nakon uvida u službenu zabilješku koju je sačinio državni tužilac Vukas Radonjić, utvrđeno je da postoji sumnja da je Lepa Medenica, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, izvršila neprimjeren uticaj na njega kao postupajućeg tužioca u predmetu formiranom povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru bezbjednosno interesantnim licima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću”, piše u saopštenju Ministarstva pravde.