Politika

DRAGAN KOPRIVICA: DRŽAVNA IZBORNA KOMISIJA BI TREBALA DA PREKINE PROVINCIJSKI POLITIČKI PERFORMANS!

Autor Miloš Miranović Izvor Vijesti

Koprivica naglašava da je DIK posljednja institucija koja time treba da se bavi, te da članovima i članicama te institucije valjda mora biti poznato i to da su sticanje i gubljenje crnogorskog državljanstva u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: YouTube/screenshot

Državna izborna komisija (DIK) je svojom odlukom da sprovodi „međunarodnu istragu“ o eventualnom dvojnom državljanstvu dvojice potencijalnih kandidata za predsjednika Crne Gore izašla iz svojih nadležnosti i ušla u zonu političkog performansa, još jednom potvrdivši da su interesi partija važniji od demokratskog izbornog procesa.

To je ocijenio Izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Dragan Koprivica, pozivajući DIK da prekine sa performansima i da se vrati onome što joj je posao – zakonito sprovođenje izbornog procesa.

Iz CDT-a su apelovali na DIK da hitno zakaže sjednicu na kojoj će ispraviti tu "nebuloznu odluku" i vratiti se zakonitom sprovođenju izbornog procesa, te "izbjeći blamiranje države na domaćem i međunarodnom polju".

"Notorna je činjenica da potencijalni kandidat za predsjednika Andrija Mandić više od decenije ne krije da ima i državljanstvo Republike Srbije. Činjenica je, takođe, da se o dvojnom državljanstvu Milojka Spajića dosta govorilo u javnosti i da smo čuli argumente koji upućuju da bi i on mogao imati državljanstvo ove države", kazao je Koprivica.