Politika

ZATVORENO BIRALIŠTE U BIJELOJ, KOALICIJA DPS-SD SLAVILA

Autor Mia Radulović Izvor MINA

Biračko mjesto u selu Bijela kod Šavnika je zatvoreno, a iz Opštinske izborne komisije (OIK) su kazali da na tom biračkom mjestu nije bilo incidenata.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

„Nismo dobili nijednu prijavu da je bilo incidenata na tom biračkom mjestu“, kazao je predsjednik OIK-a Dušan Radanović agenciji MINA.

U Šavniku je danas trebalo da bude ponovljeno glasanje na tri biračka mjesta – Opština Šavnik, Bijela i Kruševice, na kojima je pravo glasa imalo 679 birača.

Glasanje je, nakon incidenata, prekinuto na biračkim mjestima u zgradi Opštine i Kruševice.

Policija je podnijela krivične prijave protiv pet osoba zbog povrede prava glasanja, nanošenja lakih tjelesnih povreda, napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, uništavanja dokumenata o glasanju i sprečavanja održavanja glasanja.

Koalicija "Za budućnost Šavnika optužila je Demokratsku partiju socijalista (DPS) da njeni „batinaši iz Nikšića, uz koordinaciju predsjednika Opštine Šavnik Jugoslava Jakića, nasilno pokušavaju da spriječe promjenu vlasti u Šavniku“.

Iz šavničkog odbora DPS-a su apelovali na sve činioce državne vlasti i nadležne organe da zakonito djeluju kako bi se anarhija i haos u Šavniku konačno prekinuli.