Politika

MILATOVIĆ: DF JE ZA EU, NIJE BITNO HOĆE LI ĐUKANOVIĆ BITI PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

Autor Anastasija Đonović Izvor CdM

Najozbiljniji kandidat za gradonačelnika Podgorice gostovao je večeras u emisiji "Načisto", govorivši o aktuelnim političkim temama.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Demokratski front želi Crnu Goru kao punopravnu članicu Evropske unije i poštuje sve “međunarodne obaveze” naše države, smatra Jakov Milatović iz pokreta “Evropa sad”.

On je poručio i kako su Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija na nedjeljnim lokalnim izborima kažnjeni zbog “neracionalnih postupaka i koaliranja sa DPS-om”.

“Rezultat u Podgorici nam daje za pravo da vjerujemo da ćemo ubrzo postati najveća partija i trasirati Crnu Goru ka ubrzanom razvoju”, istakao je on gostujući na televiziji Vijesti.

Spajić bi mogao biti protivkanidat Đukanoviću

"Kaže kako bi njegov stranački kolega Milojko Spajić možda mogao biti protivkandidat Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima", piše CdM.

“Ne isključujem da će se to dogoditi, mislim da bi Spajiću odgovarala funkcija predsjednika”, kazao je, dodajući kako će kandidat DPS-a, ko god on bio, izgubiti predsjedničke izbore.

O kolektoru: Vrlo teško odustati od Botuna

Govoreći o temama vezanim za Podgoricu, Milatović je istakao i kako je ipak “vrlo teško” odustati od postojeće lokacije pogona za prečišćavanje otpadnih voda.

"Podsjetimo, pogon će se nalaziti između Dajbaba i Botuna, a povodom čega su ranije u niz navrata protestovali mještani tog zetskog sela", zaključuje CdM.