Politika

KRAPOVIĆ: Bez saglasnosti za naš prijedlog da Bošnjak i Borovinić Bojović dobiju najvažnije funkcije

Autor Anja Radunović Izvor CdM

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da je razočaran ishodom današnjeg sastanka stare parlamentarne većine.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Moram da kažem da sam blago razočaran. Subjekat koji predstavljamo – Demokrate su pristupile svemu u dobroj vjeri i namjeri. Odrekli smo se svega što bi nam pripalo. Mi smo jedna od najjačih lista i kao pojedinačni najjača lista jedini smo koja do sada nije imala premijera. To smo uradili u korist naroda”, rekao je Krapović novinarima nakon sastanka.

Nakon toga, dodao je, ponudili su kompromisno rješenje – da dvije najvažnije funkcije pokrivaju žene.

“I to ne žene iz Demokratske Crne Gore. To smo uradili jer smo vladu oročili. Ovo bi bila vlada koja bi pripremala izbore, ali i da eliminišemo efekat neslaganja lidera partija”, naglasio je Krapović.

Danas su, ističe, pošli korak dalje i za najvažnije funkcije predložili potpredsjednicu Skupštine Branku Bošnjak i bivšu ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović. Prema njihovim mišljenju, taj prijedlog je mogao da ih pomiri.

“Nažalost, i pored brojnih ustupaka koje smo dali i svega što smo založili kako bi proces rezultirao uspjehom nijesmo naišli na saglasnost, prije svega kolega iz Ure koji su nastavili da insistiraju da Abazović bude novi mandatar”, poručio je Krapović, prenosi CDM.