Politika

KNEŽEVIĆ O MILOVIĆU: NADLEŽNI DA SAOPŠTE DA LI JE ILEGALNO NAPUSTIO DRŽAVU! AKO JESTE, ONDA JE JASNO DA JE IMAO DOJAVU

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Iako je od otvaranja afere povezanosti policijskih službenika sa "kavačkim klanom" prošlo tri mjeseca, a imena Ljuba Milovića i Petra Lazovića stalno bila u fokusu medija i javnosti, samo je Lazović dospio iza rešeteka, a Milović zasad izmiče organima pravde, piše RTCG.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Gdje je Milović sad, i da li je napustio Crnu Goru, ostaje nepoznato.

Izdat je nalog za njegovo hapšenje, a nezvanično, Portalu RTCG su iz policije saopštili da nemaju podatke da je Milović napustio zemlju preko nekog od graničnih prelaza. Iz Uprave policije, kao ni iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Portal RTCG nije dobio odgovore na pitanja o Miloviću i da li imaju saznanja da je napustio zemlju.

Predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević izjavio je za Portal RTCG da nadležni organi, Uprava policije i SDT, treba da daju odgovor da li je Ljubo Milović na ilegalnom prelazu napustio Crnu Goru.

"Ukoliko je to tačno, onda je jasno da je imao dojavu i logistiku upravo iz struktura koje su trebalo da ga procesuiraju zbog sumnji koje mu se stavljaju na teret. Ali ako se ispostavi da je Milović na legalnom granicnom prelazu napustio Crnu Goru, onda se otvara bezbroj novih pitanja, a i na postojeća nemamo odgovor", rekao je Knežević za RTCG.

Kako je istakao, u svakom slučaju, nakon ove posljednje akcije SDT-a s pravom se postavlja pitanje da li će Milivoje Katnić i Saša Čađenovic odgovarati zbog zloupotrebe službenog položaja i prikrivanja dokaza.

"Nemam dilemu da je njihova krivica već sad utvrđena i da bi nadležni organi trebalo da reaguju u skladu sa zakonima", naglasio je Knežević za RTCG.

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović koga je agencija Evropska unije za sprovođenje zakona, Europol, označila kao člana "kavačkog klana" uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva 18.jula.

Podsjećamo, policija je pretresla hotel "Podgorica", kao i restoran "Grahovac" u Opštini Nikšić.

Mediji su ranije spekulisali da je Milović napustio Crnu Goru, ali potvrde nema.