Politika

ŠEHOVIĆ POZVAO PREMIJERA DA PODNESE OSTAVKU, ABAZOVIĆ: DA STE DOBILI JEDNOG ILI DVA MINISTRA OVA VLADA BI BILA ODLIČNA

Autor Gordana Bojanić

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović pitao je Abazovića da li će podnijeti ostavku, nakon što je izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Podnesite ostavku", pozvao je Šehović premijera u Skupštini i podsjetio da su DPS i SDP saopštili da uskraćuju podršku Vladi.

Šehović je naveo i da je SD bio u pravu kada je Vladu nazvao prevarom.

"Ovo nije nikakva evropska vlada, već je formirana je da bi nastavila tamo gdje je Krivokapićeva vlada stala", naveo je Šehović i optužio Abazovića da štiti interese druge države.

Šehović je za narednu sedmicu najavio pokretanje smjene 43. Vlade.

Abazović je Šehoviću odgovorio da neće podnijet ostavku. “Neću podnijeti ostavku ovdje sam da vodim evropsku vladu do trenutka dok parlament bez tenzija odluči drugačije”, poručio je premijer.

Abazović je kazao da nema nikakav problem sa tim da mu mandat bude najkraći u istoriji crnogorskih vlada.

“Ja sam se već odrekao jedne fotelje da bi pomogao evropski put Crne Gore”, odgovorio je Abazović Šehoviću.

Šehovića i SD je Abazović optužio za širenje nacionalizma i pozvao da predloži skraćenje mandata aktelnoj vlasti.

“Procesuirajte stvari kako god mislite da treba, ja sam oko toga relaksiran”, naveo je Abazović i pitao za koga Vlada treba da radi.

“Hoćemo li Vladu da radi za Vaš stan od 15.000 eura u Siti kvartu? Hoćete li to, da vam damo po jedan stan pa danas podržite i ovu Vladu... Mi ne radimo za bilo koga osim za građane Crne Gore”, poručio je Abazović.

Kazao je da je 2020. turistička sezona, kako kaže, bila nula. Odbacio je optužbe da radi za bilo koga ili za tuđe interese.

Naveo je i da ova vlada radi za interese građana, a da SD i nekoliko ljudi rade, kako je kazao, na kontaminaciji Crne Gore.

“Vi ste destabilizator, nije vama do EU agende”, naveo je Abazović i dodao da Vlada vodi EU agendu.

“Da ste dobili jednog ili dva ministra, ova Vlada bi bila odlična, a pošto nijeste ova vlada je pro-ruska”, poručio je premijer.

“Lako je otići sa funkcije, ja ću otići sa fukcije bez ikakovog probleme i neće me pratiti nijedna afera niti euro potrošen van onoga što je zakon. Za vas sam siguran da je suprotno”, naveo je Abazović.

Šehović je optužio Abazovića da pravi cirkus u parlamentu i da ruši građansku Crnu Goru.

“Ja se svakim svojim djelom ponosim i dabogda mi bio najveći grijeh to što mi spočivate u vezi zakonito stečenog stana, koji je dodijeljen na identičan način na koji se dodijeljuje državnim funkcionerima.A vi ste i vaši funkcioneri nedolaskom na posao uspjeli da zaradite bar jedan stan”, poručio je Šehović.

Pitao je Abazovića za 21 milion eura, ali i za bolnicu u Beogradu čije je vlasnik i Abazovićev brata, a u kojoj mu je saradnik partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić.

“Mi stvaramo buku zbog izdaje Crne Gore, koju vršite već pune dvije godine”, poručio je Šehović.

Abazović je naveo i da su osnivači klinike u Beogradu tri doktotra, među kojima i njegov brat Džihan Abazović, kao i dr Aleksandar Ljubić i Dušan Marić.

“Moj brat nema nikakve veze sa politikom. Partnerka premijerke Srbije (Ana Brnabić) je šefica radiologije u toj bolnici nije dio vlasničke strukture”, naveo je Abazović i dodao da se sve to može da provjeri.