Politika

POČEO SASTANAK U VLADI! DA LI ĆE USLIJEDITI NJEN PAD?

Autor Jovana Raičević

Glavna tema današnjeg sastanka je potpisivanje Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore sa SPC, a pored ostalih, sastanku prisustvuju premijer i predsjednik Crne Gore, koji su prema nazvaničnim informacijama iz istog razloga sinoć imali susret.

Izvor: Printscreen , youtube

Na sastanak u Vladi došli su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, bez portfelja Adrijan Vuksanović, predsjednik LP-a Andrija Popović, Nik Đeljošaj (Albanska alternativa). Sastanku prisustvuju i Mehmet Zenka i Genci Nimanbegu.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je prije dva dana saopštio da očekuje da Vlada na odgovarajući način razmotri i riješi pitanje Temeljnog ugovora sa SPC. On je naglasio da je DPS partija na čijem je čelu saopštila negativan stav prema ovoj verziji Temeljnog ugovora.

 Predsjedništvo Građanskog pokreta URA saopštilo je sinoć nakon sjednice da podržavaju potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, pa ostaje da se vidi da li će ovo biti inicijator sukoba unutar vladajuće većine.