Politika

ABAZOVIĆ: ,,NIJESAM PROMIJENIO MIŠLJENJE, NEĆE BITI DODJELE STANOVA KAO PRIJE"

Autor Kristina Radović Izvor RTCG

Premijer Dritan Abazović poručio je da nije promijenio mišljenje ni o jednom pitanju, pa ni o pitanju dodjele stanova po povlašćenim uslovima tokom vladavine ranijih vlada, koje je prethodno oštro kritikovao.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Abazović je rekao da komisija za stambena pitanja, koju je Vlada nedavno izabrala, neće imati praksu kakva je ranije postojala, o dodjeli stanova funkcionerima.

"Građani u tom smislu mogu da budu mirni, jer se takva praksa neće dešavati", naveo je Abazović.

On je rekao da u vezi članstva Nataše Pešić, saradnice predsjednika države Mila Đukanovića, u toj komisiji, ne treba nasijedati na jeftine trikove i manipulacije.

"Propisima je predviđeno da je član komisije i predstavnik predsjednika Crne Gore. Što se tiče mišljenja o predstavnici predsjednika Crne Gore, ja ne određujem ko će to biti, a mišljenje koje sam imao ranije, i javno ga saopštio, nije se promijenilo", rekao je Abazović za Prvu TV.

On je naglasio da je nedavno Ukrajinu posjetio u ime Crne Gore, odnosno Crne Gore.

"Posebno smo naglasili da nijesmo protiv da se što prije da Ukrajini status kandidata, već naprotiv, mi to veoma pozdravljamo", naveo je Abazović.

On je rekao da je tom posjetom Crnoj Gori napravljena velika korist.

"Posjeta u odnosima sa Rusijom neće značiti ništa specijalno. Mi smo već uveli sankcije Rusiji i stali uz one države koje su osudile rusku agresiju", naveo je Abazović.