Politika

ABAZOVIĆ: MAROVIĆ JE NANIO VELIKU ŠTETU DRŽAVI, KAZNU BI TREBAO DA IZDRŽAVA U CRNOJ GORI, TEMELJNI UGOVOR NIJE TOP TEMA

Autor Kristina Radović

Premijer Dritan Abazović poručio je da je Svetozar Marović nanio veliku štetu građanima Crne Gore ted, a bi kaznu trebalo da izdržava u Crnoj Gori.

Izvor: Vlada Crne Gore/Rade Koprivica

Odgovarajući na pitanja novinara u Ohridu Abazović je govorio i o sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i slučaju Svetozara Marovića.

“Pitanje izručenja Svetozara Marovića će ostati na stolu, sve dok se Svetozar Marović ne izruči. U odnosu na sva druga pitanja, to je pitanje koje je simboličko pitanje pravde. To je čovjek koji je osuđen za organizovani kriminal, nanio je veliku štetu građanima Crne Gore i mislim da bi svoju kaznu trebalo da izdržava u Crnoj Gori i mislim da sve van toga ne bi bila dobra poruka” rekao je Abazović.

Govoreći o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC, kazao je da to za Vladu Crne Gore nije top tema.

“To je pitanje koje mora da se izmjesti iz dnevnog reda u koris države i SPC. Čim dođemo do teksta, ne vidim nikakav problem... Ja to pitanje tretiram kao i svako drugo. Pošteno, kako sa drugima vjerskim zajednicama tako i sa SPC. Čim budemo imali usklađenost, a jako smo blizu, Crna Gora će pitanje postaviti ad akta i svima omogućiti identičan tretman, vezano za vjerska pitanja”, rekao je Abazović.

Komentarišući zabranu preleta aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, ponovio je da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji i da ih sprovodi, što znači da prelet aviona iz te države nije dozvoljen preko neba naše države.