Politika

ABAZOVIĆ JE U JEKU SKAJ AFERE IMAO KRIPTOVANI TELEFON

Autor Kristina Radović Izvor MINA

Predsjednik Vlade Dritan Abazović je, u jeku SKAJ afere, imao kriptovani telefon sa tom aplikacijom, kazali su iz Demokratske Crne Gore, navodeći da je pravo pitanje šta će Abazoviću kriptovani telefon.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Iz te partije su, reagujući na saopštenje Građanskog pokreta (GP) URA da izlaganje poslanika Demokrata na premijerskom satu govori o njihovom političkom radikalizmu, kazali da kriptovani telefon nema ni direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost niti specijalni državni tužilac.

“Pošteni ljudi u Crnoj Gori, koji imaju poštene namjere ne komuniciraju preko SKAJ aplikacije. Ali sada svako zna i kako je pobjegao Radoje Zvicer i kako se štite Lazovići i Milovići u bezbjednosnom sektoru”, rekle su Demokrate.

Iz te partije su kazali da je jasno zašto su, kako su rekli, njihovi članovi hapšeni i zašto su im fabrikovane afere.

“Posebno je jasno zašto je tadašnji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić praćen od Kavačkog klana, dok je Abazović imao kriptovani telefon, i zašto su, nakon praćenja Bečića, policijski službenici Ljubo Milović i Petar Lazović ostali netaknuti u bezbjednosnom sektoru”, rekle su Demokrate.

Oni su naveli da je jasno i zbog čega je GP URA jedini subjekt kojeg bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nikad nije progonio.

“Ma koliko pokušavali primitivno-populističkom vikom, nikad vi nećete biti Zoran Đinđić, niti u istu rečenicu s njim možete. Jer Đinđić nikad nije izdao svoje birače i otišao sa svojim progoniteljima”, kaže se u saopštenju Demokrata.