Politika

ABAZOVIĆ SA VUČIĆEM: ODNOSI SA SRBIJOM PRIORITETNI! CRNA GORA SPREMNA NA SARADNJU U SVIM OBLASTIMA

Autor Jovana Raičević

"Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na Zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota, bolje ekonomske povezanosti", kazao je premijer Dritan Abazović na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Vlada Crne Gore/Tviter

Abazović istakao da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom i utemeljeni na ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge.

On je ocijenio da je potrebno unaprijediti ekonomsku saradnju, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti u oblasti energetike i infrastrukture.

Navodi se da je Abazović rekao da su odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore prioritetni zbog čega su spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

"Razgovarajući o regionalnim inicijativama i „Open Balkan", predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predsjednika Vlade Abazovića da prisustvuje Samitu pomenute Inicijative u Ohridu", navodi se u saopštenju.