Politika

KNEŽEVIĆ O OPŠTINI ZETA: KLASIČNA POLITIČKA RAČUNICA!

Autor Gordana Bojanić

Podržaćemo inicijativu za samostalnu opštinu Zeta, ako joj pripadnu dio oko KAP-a, Aerodrom, dio Plantaža, dio Skadarskog jezera, te dio Dajbaba i Zabjela, kazao je lider DNP-a Milan Knežević.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Demokratska partija socijalista izašla je sa inicijativom da Gradska opština Golubovci dobije status samostalne opštine jer je svjesna izbornog fijaska u Zeti i Podgorici", tvrdi Knežević.

On je na konferenciji za novinare saopštio da su DPS i SNP i Građanski pokret URA protivustavno i protivzakonito odlučili da odlože izbore u Podgorici i 10 drugih opština.

“Prije nekoliko dana DPS je izašao sa stavom da je vrijeme da gradska opština Golubovci dobije status samostalne opštine. U pitanju je klasična politička računica DPS-a jer su svjesni fijaska u Zeti i Podgorici i na taj način pokušavaju da smanje razliku glasova od otprilike 4.000. Očekujem da DPS i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izađu sa stavom da samostalne opštine treba da postanu Masline, Zlatica, Tološi…”, rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, podržaće ovu inicijativu ukoliko Zeti bude pripasano devet katastarskih parcela koje su joj pripadale do 1957. godine, a zakonom o Glavnog gradu 2005. godine je oduzeto 9.000 hektara zemlje.

“Devet katastarskih parcela obuhvataju industrijsku zonu oko KAP-a, Aerodrom Golubovci, značajan dio Skadarskog jezera i Plantaža. Ukoliko budu prihvaćeni amandmani za ovih devet katastarkih opština to znači da će Zeti pripasti i dio Dajbaba i Zabjela”, istalap je Knežević.