Politika

ABAZOVIĆ: KLJUČNI CILJ VLADE JE DA DEBLOKIRA INSTITUCIJE, KRENE NAPRIJED I POŠALJE POZITIVNE SIGNALE REGIONU I EU

Autor Anđela Pešić Izvor MINA

On je istakao da će u Crnoj Gori, sve što je povezano sa spoljnom politikom, nastaviti da bude sto odsto usklađeno sa Evropskom unijom.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Ključni cilj Vlade je da deblokira institucije, krene naprijed i pošalje pozitivne signale Evropskoj uniji (EU) i regionu da Zapadni Balkan može da ima uspješnu priču, istakao je premijer Dritan Abazović.

Abazović je, tokom izlaganja u Evropskom parlamentu (EP), poručio da Vlada ima jasan cilj - da ubrza integracioni put države.

“Crna Gora je sto odsto usklađena sa spoljnom politikom EU. Pratimo sve odluke Unije, a tako će biti i u budućnosti. Ova Vlada je sto odsto proevropska”, kazao je Abazović.

On je kazao da će u Crnoj Gori, sve što je povezano sa spoljnom politikom, nastaviti da bude sto odsto usklađeno sa EU.

Abazović je, govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naveo da je prethodna vlada imala uspjeha, ali da je najviše uspjeha postignuto u posljednjih 20 dana.

“Naš najveći uspjeh je da smo konačno isporučili veoma jasne rezultate. Prvi put imamo istrage protiv nekog ko je decenijama bio šef pravosuđa”, rekao je Abazović.

On je istakao da je Crna Gora isporučila rezultate u vladavini prava, dodajući da su ostala tri otvorena pitanja, odnosno izbor vrhovnog državnog tužioca, članova Ustavnog suda i Tužilačkog savjeta.