Politika

KRIVOKAPIĆ PREDLAŽE PRELAZNU VLADU

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

Premijer Zdravko Krivokapić zatražio je od predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića da za 5. jun zakaže sjednicu Skupštine, na kojoj bi se birala prelazna vlada, kako saznaju Vijesti.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Nikoleta Vukčević

U obrazloženju, Krivokapić navodi da su "sve većinske partije u Skupštini zahtijevale da se prelaznom vladom riješi politička kriza u Crnoj Gori".

"Jedino demokratsko rješenje za izlazak iz političke krize su vanredni parlamentarni izbori koje bi pripremila prelazna vlada. Ujedno, ovaj zahtjev predstavlja sprečavanje neustavnog pristupa - izglasavanja manjinske vlade i time obezbjeđuje mir, sigurnost i pomirenje, kao i očuvanje demokratskih tekovina", naveo je Krivokapić, a prenose Vijesti.

Šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar ranije danas kazao je da je 46 poslanika u Skupštini odlučilo da sazove sjednicu parlamenta, na kojoj će se birati nova vlada i predsjednik Skupštine, za četvrtak 28. april na Cetinju.

Sjednicom će, kako je kazao, predsjedavati potpredsjednik parlamenta Ervin Ibrahimović, jer potpredsjednika Branka Bošnjak (PzP) nije željela da zakaže sjednicu, pišu Vijesti.