Politika

GLAVNI ODBOR URE GLASAO: ADŽIĆ, MAROVIĆEVA, ĐUROVIĆ I NOVAKOVIĆ-ĐUROVIĆ KANDIDATI ZA MINISTRE

Autor Jovana Raičević

Predsjedništvo i Glavni odbor URE glasali su danas za svoje kandidate u 43. Vladi.

Izvor: URA

Kako je saopšteno iz URE, "partija nije odustala ni od jednog svog principa, svojih vrijednosti i programskih načela."

„URA je preuzela odgovornost i uspjela da otpočne proces pomirenja nepomirljivih političkih polova u Crnoj Gori. Započet je proces transformacije crnogorske političke scene ali i društva na bolje i on je sada već nepovratan. U tom procesu mnoge političke partije ali i ostali subjekti društva dolaze na ono što su bazične vrijednosti URE“, navodi se u saopštenju URE.

U saopštenju se osjenjuje i da su Predsjedništvo i Glavni odbor jednoglasno podržali kadrovska rješenja URE u budućoj 43. Vladi Crne Gore.

„Stranački organi URE kao kandidata za ministra unutrašnjih poslova imenovali su potpredsjednika Filipa Adžića, kao kandidatkinju za ministarku evropskih integracija potpredsjednicu Jovanu Marović, kao kandidata za ministra ekonomskog razvoja i turizma potpredsjednika Gorana Đurovića i za kandidatkinju za ministarku ekologije i prostornog planiranja političku direktorku Anu Novaković-Đurović“, piše u saopštenju.

Stranački organi URE za novu članicu Predsjedništva partije izabrali Milijanu Vukotić-Jelušić

Ističu i da su na ovaj način kao partija vodili računa o rodnoj ravnopravnosti te taj procenat u njihovim kadrovskim rješenjima za sastav buduće Vlade iznosi 50% - 50%.