Politika

ĐUKANOVIĆ O HAPŠENJU MEDENICE: OMOGUĆIMO PRAVO NA ODBRANU I DOZVOLIMO DA DRŽAVNI ORGANI ODRADE SVOJ POSAO

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je odgovarajući danas na pitanja studenata povodom hapšenja bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice kazao da "ne komentariše", pišu Vijesti.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Dozvolimo da državni organi odrade svoj posao. Moramo izbjeći oholost institucija i omogućiti pravo na odbranu. Moramo izbjeći da ljude unaprijed hendikepiramo u njihovoj odbrani.

Ne komentarišem. Zašto, ne zato što bježim. Ako ovoliko pričamo o vladavini prava moramo pustiti institucije da obave posao. Nemam nijednu informaciju na tu temu. Dozvolimo da nadležni organi rade svoj posao, poklanjam povjrenje i tuzilaštvu i sudstvu", naveo je Đukanović odgovarajući na pitanje studenata tokom diskusije na temu "Crna Gora nakon raspada SFRJ - dostignuća, izazovi i perspektive'' na Pravnom fakultetu u Podgorici.

On je napomenuo da se svakom pojedincu mora obezbijediti pravo na dostojanstvenu odbranu.

"Ono za šta se kao i uvujek zalažem, ako zelimo da budemo država vladavine prava, moramo obezbijediti pravo svakom pojedincu na dostojanstvenu odbranu. Stranka u postupku mora da ima pravo na odbranu Moramo izbjeći da ljude unaprijed hendikepiramo u njihovoj odbrani", jasan je predsjednik Crne Gore.

Podsjećamo, Medenica je uhapšena preksinoć na aerodromu u Golubovcima, a sinoć joj je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega je vraćena u bolničku postelju Kliničkog centra Crne Gore.