Politika

"MOĆ JE ČUDO"! KRIVOKAPIĆ TVRDI DA JE SRBIJA POKUŠALA DA UCIJENI CRNU GORU IZVOZOM!

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Zvanična Srbija pokušala je da ucijeni Crnu Goru da li će nam obezbjediti osnovne životne namirnice u zavisnosti oćemo li biti dio Otvorenog Balkana ili nećemo, kazao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Moć je čudo, kad se osjećate moćnim onda mislite da možete i drugima da postavljate uslove”, kazao je Krivokapić gostujući u emisiji “Okvir” na RTCG odgovarajući na pitanje da li je Aleksandar Vučić trenutnu krizu koristio u političke svrhe.

Krivokapić dodaje da niko nije računao da se lanci snabdijevanja moraju preispitati u kriznim situacijama.

“Mi smo pokrenuli jednu inicijativu koja je izazvala paniku u Srbiji zbog toga što se centar težišta zbivanja sa Srbije premješta na Bugarsku. Znate da je prvo pravilo marketinga da ako izgubite tržište, da se na to tržište teško vraćate”, poručio je Krivokapić.

 Govoreći o političkoj situaciji u zemlji, Krivokapić navodi da je Crna Gora u demokratskoj krizi, jer je, kako kaže, izborna volja drastično promijenjena.

“To je prevara. Imate potpisan memorandum ali ni on više nije mjera povezivanja nego određene stranke koje diktiraju uticaj a to je SDP. Ako bude formirana, vlada će biti marionetska u kojoj konce drži DPS”, naveo je.

Kao jedino pošteno rješenje iz situacije, koja kako kaže, predstavlja političku lakrdiju, Krivokapić vidi izbore.

Ocjenjuje da kada sve dođe u ruke jednog gospodara koji je imao trideset godina da na slične načine rješava političke probleme, nije dobro, te da se zanemaruje činjenica da smo imali političku korupciju koja je bila pojedinačna, ali kasnije i partijska, kada je Pozitivna prišla DPS-u, a sada je na sceni još jedna, ovog puta prodaja na rate.

"Prvu ratu je uzela Pozitivna, a drugu zdravo tkivo Pozitivne koje je prešlo u URA-u. To je zanimljivo i mislim da bi državno tužilašto trebalo da vidi da li se tu radi o političkoj korupciji. Ovo je politička lakrdija i karambol gdje se svi sudionici samo bavi foteljama", smatra Krivokapić.

Kada je u pitanju SNP Krivokapić ističe da je na sceni princip dosljedna nedosljednost.Ne vidi potrebu za novim sjednicama Glavog odbora te stranke, ako je prije mjesec taj GO donio neke zaključke.

"Od početka imamo priču o magičnom broju 49, koji treba da razriješi prije svega probleme u pravosuđu, ali zašto se ne dođe do tog broja. Imamo lutajuću većinu od 44 do 49, a na kraju neće biti ni 41. Zašto da građani budu taoci toga što političari ne mogu da se dogovore. Najbolje rješenje su izbori, neka bude ne 49, nego 55 i više i time će Crna Gora biti stabilna", poručuje Krivokapić.