Politika

MEDOJEVIĆ: AKO ABAZOVIĆ I JOKOVIĆ MISLE DA MOGU DA FORMIRAJU VLADU KOJA NEĆE BITI POSLUŠNIČKA PREMA DPS-u, VARAJU SE

Autor Jovana Raičević

Ako vicepremijer Dritan Abazović i predsjednik SNP Vladimir Joković misle da mogu sa DPS-om da formiraju vladu koja neće biti poslušnička prema mafiji grdno varaju, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Izvor: Demokratski front/facebook/screenshot

“Cijeneći efekte odluke na nacionalnu bezbjednost, mir i stabilnost, ali uopšte i na bezbjednost ljudi koji uđu unutra, treba se distancirati od DPS-a, jer je to političko krilo mafije i treba tražiti rješenje u anti-mafijaškim partijama koje su poznate po tome da se bore protiv mafije”, rekao je Medojević na konferenciji za medije.

On je istakao da ne zna kakve je dogovore Abazović napravio sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

“Nadam se da ti dogovori nijesu po principu Pabla Eskobara “ili uzmi srebra, ili olovo”. Da je mene pitao, ili da sam mu ja prijatelj, rekao bih mu da to ne radi, ne samo zbog opasnosti po svoj život, nego i zbog negativnih posljedica koje mogu nastaviti po čitavu Crnu Goru. Ali, očigledno on ima bolje savjetnike i veće prijatelje. Ja iako nemam s njim građansku komunikaciju kažem mu da je posljednji čas da vrati mandat i poslije ovakvih dokaza o ženi koja je vodila crnogorsko pravosuđe i koja je dobijala čestitke od nekih birokrata iz Brisela, smatra da bilo kakva komunikacija sa takvom političkom partijom nanosi ozbiljne i nenadoknadive štete po Crnu Goru”, zaključio je Medojević.

On je na konferenciji, na temu zaplijene 5,6 tona kokaina u Brazilu, saopštio da se potvrdila njegova izjava iz oktobra 2020. kada je rekao da narko i duvanska mafija bitno utiču na formiranje nove vlade i da će ona, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, štititi interese nakro i duvanskog kartela. On tvrdi da su Krivokapić i Abazović napravili dil sa narko i duvanskom mafijom i da nijesu sprovodili nikakve reforme.

“Znate da je šverc duvana i droge nastavljen. U maju 2021. upozoravam crnogorsku ajvnost da je u kratkom roku iz Luke Bar švercovano 94 šlepera cigareta. Kasnije počinju reakcije od predstavnika Velike Britanije i SAD-a koji traže da se šverc cigareta prekine. Imate sastanak premijera na zahtjev premijera Velike Britanije čiji je jedini zahtjev bio da se zaustavi šverc cigareta iz Crne Gore. I službe SAD-a i Britanije su znale da Vlada Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića intenzivno podržavaju nastavak šverca kokaina i cigareta u Crnoj Gori”, rekao je Medojević.

Problem je, dodaje  on, što neki centri međunarodne zajednice ne žele demokratizaciju Crne Gore i pravosuđa.

“Obraćam se međunarodnim partnerima i predstavnicima SAD-a, Velike Britanije i Evropske unije i pozivam ih da ne ohrabruju Dritana Abozovića koji je već pod uticajem i vjerovatno na platnom spisku duvanske mafije da prave vladu sa DPS-om, jer je to vlada sa kokainskom i duvanskom mafijom”, poručio je Medojević.