Politika

MINISTRI VEĆ TRAŽE NOVI POSAO: INJAC I RADULOVIĆ KONKURISALI ZA NOVA RADNA MJESTA U INOSTRANSTVU?

Autor Jovana Raičević

Interpelirani ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, prema nezvaničnim saznanjima crnogorskih medija, lobira za sebe ekspertsko mjesto u Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

Novi ministri
Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Takođe, kako mediji prenose, posao van Crne Gore u posljednjim danima mandata traži i ministarka odbrane Olivera Injac, koju je, ako je suditi po dokumentu koji je osvanuo na društvenim mrežama, Crna Gora kandidovala za direktoricu RACVIAC centra u Zagrebu.

U dokumentu piše da se odlazeća ministarka odbrane Olivera Injac prijavila za novu radnu poziciju, direktoricu RACVIAC centra u Zagrebu.

Dokument je zaveden pod brojem MAG.CP01/2022, u januaru 2022. godine. Navedeno je da je uz CV Injac priloženo i pismo preporuke od Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

„Ministarstvo ima dodatnu čast da zatraži ljubaznu asistenciju RACVIAC u prosljeđivanja gore navedenih informacija i CV-a gospođe Injac gospođi Irini Zidaru“, navodi se u dokumentu.

Centar za bezbjednosnu saradnju Savjeta Evrope (RACVIAC) bavi se promocijom mira i stabilnosti u regionu jugoistočne Evrope i doprinosi podizanju institucionalnih kapaciteta zemalja u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima, pomažući im da efikasno sprovode i ispunjavaju svoje obaveze i obaveze koje proističu iz programa EU i evroatlanske bezbjednosti.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima medija, ministar Đorđe Radulović takođe traži novi posao van Crne Gore i to u Glavnom sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore izglasala je nepovjerenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića 4. februara, čime je toj Vladi prestao mandat.