Politika

RAZUMIJEM DA SMO SVI MALO NERVOZNI! RADULOVIĆ: DRŽAVLJANI SRBIJE MOGU DA GLASAJU I U BERANAMA, SUTOMORU I NIKŠIĆU

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Građani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori na predstojićeim izborima 3. aprila moći će da glasaju i u Beranama, Sutomoru i Nikšiću – saopštio je za Dnevnik Televizije Crne Gore ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Izvor: Vlada Crne Gore

Da otvore biračka mjesta mimo zvaničnih diplomatskih predstavništava Ministarstvo vanjskih poslova se, prema njegovim riječima, odlučilo nakon dodatnog zahtjeva Ambasade Srbije. Građani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori moći će da glasaju na izorima 3. aprila i u Ambasadi Srbije u Podgorici i Generalnom konzulatu u Herceg Novom.

“Danas je predstavnik Ambasade Srbije bio na razgovoru u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore, dostavio dodatna obrazloženja zbog čega oni to žele – zbog velikog broja raseljenih lica koji žele da učestvuju na izborima u Srbiji, koji su sa Kosova. Oni su dopunili i poslali su notu i MVP je pozitivno odgovorilo notom”, rekao je Radulović prenosi RTCG.

Time je, vjeruje, stavljena tačka na priču koja je izazvala oštru reakciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i pojedinih partija iz Crne Gore, nakon što je Demokratski front saopštio da su Vlada Zdravka Krivokapića i MVP odbili zahtjev Srbije za otvranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi.

Radulović, kako je kazao, razumije u potpunosti “da smo svi malo nervozni, i u regionu i na evropskom kontinentu zbog rata u Ukrajini, kao i zbog izbora koji treba da se dese u Crnoj Gori i u regionu”.

“Ipak, zabrinjava spremnost da podižemo tenzije i da koristimo tonove koji možda i ne priliče”, naveo je Radulović.

Bivši diplomata Srećko Đukić je komentarišući jučerašnju izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da će zabrana održavanja izbora dobiti odgovor sa dalekosežnim posljedicama, kazao da to nije njegova prva brzopleta i neodmjerena izjava i nepotrebna izjava koja doliva ulje na vatru.

“Ne bi to trebalo da utiče na pogoršanje i ovako loših odnosa između Beograda i Podgorice, ali nažalost sa sadašnjim liderom malo se što može popraviti”, smatra on.