Politika

URA: CRNA GORA BEZ NOVE VLADE SVAKIM DANOM GUBI

Autor Gordana Bojanić

Građanski pokret URA i mandatar Dritan Abazović uradili su sve da dođe do formiranja nove 43. evropske vlade i što se URE tiče ona može biti formirana već sjutra, zaključak je sjednice Predsjedništva ove partije koja je održana danas.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kako je saopšteno iz GP URA, na sjednici je istaknuto da je Crna Gora svakim danom bez nove vlade u sve većim problemima kako na unutrašnjem planu tako i u pogledu vanjske politike.

“Na sceni je enormno povećanje cijena proizvoda i energenata na svjetskim tržištima zbog ratnih dešavanja u Ukrajini a Crna Gora i dalje zbog političke situacije nema mehanizam da građanima olakša situaciju. Na pragu je i turistička sezona koja je glavni izvor prihoda za ukupni BDP Crne Gore a pritom nemamo vladu koja bi u efektivnom smislu sve to i organizovala. Vanjska politika Crne Gore, koja je najviše odmakla u procesu pregovora sa EU od svih kandidata za članstvo, nije usklađena sa sankcijama EU prema Rusiji što Crnu Goru nesumnjivo košta u integracionom procesu. Sve su to razlozi da Crna Gora što prije dobije novu evropsku Vladu”, ističu u saopštenju.

Smatraju da sve partije kojima je, kako navode iz URE, stalo do građana i države u ovom momentu trebale bi da “zanemare uskopartijsku politiku i pokažu odgovornost i pritom ne kalkulišu zbog lokalnih izbora ili bilo čega drugog”.

“URA nikada nije bila partija u kojem se ultimatima rješavaju sporna pitanja pa neće ni ovoga puta ali sve ostale partije moraju znati da odgovornost u daljim procesima leži isključivo na njima”, zaključuju u saopštenju.

Tagovi

URA