Politika

ABAZOVIĆ: MANDATAR JE SVOJ POSAO ZAVRŠIO! PARTIJE KALKULIŠU ZBOG IZBORA U BERANAMA

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Mandatar je svoj posao završio i Crna Gora treba što prije da dobije manjinsku vladu, saopštio je mandatar i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, prenosi CdM.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je istakao kako pojedine stranke malo kalkulišu zbog lokalnih izbora u Berana i Ulcinju, te da je to možda jedan od razloga zbog kojih još nema manjinske vlade.

Kako je kazao, svaki dan u kome Crna Gora nema vladu je problematičan, prošla nedjelja nam je dokaz svega toga, plus kriza koja se svaki dan usložnjava zbog rasta cijena osnovnih životnih namirnicam, navodi CdM.

“Međutim, partije malo kalkulišu i zbog lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju. Mislim da je to ona uska svijest, partijska, koja mi se lično ne dopada ali moram da ih razumijem u tom kontekstu. Zbog toga nema nikakvog specijalnog razloga za žurbu, nema razloga ni za kakve ultimatume. Ono što sam ja rekao svojim kolegama jeste da smo se uobličili.

Danas sam imao dva vrlo uspješna sastanka. Mislim da ćemo već od sjutra moći da računamo na još jedan vid podrške, možda ne u subjektima koji participiraju direktno u crnogorskom parlamentu, ali koji su takođe raspoloženi da pokaži širinu i da shvataju konteks svega što se dešava u Crnoj Gori, da pomognu evropsku vladu”, izjavio je Abazović novinarima uoči današnje sjednice Predsjedništva GP URA.

Komentarišući stav Demokratske partije socijalista kako nova vlada znači njihov povratak na vlast, Abazović je istakao da, ako im je bitno da na taj način nastupaju u saopštenjima on nema problema sa tim.

“Ako oni misle da je to odlično za njih – super, sve OK. Ipak, ne mogu da osporim da je DPS pokazao veći stepen tolerancije nego druge partije koje žele da participiraju u vladi”, kazao je mandatar.

Upitan da li ima podršku DPS-a, SDP-a i SD-a, Abazović nije direktno odgovorio.

“Od početka mislim da Vlada treba da bude inkluzivna i nema problema da bude okupljen što širi broj stranaka. Ako neki subjekti, a neću ih imenovati, zaboravljaju šta su principi i vode se logikom – ako imamo fotelje branićemo Crnu Goru, mi na nešto tako ne treba da pristanemo”, poručio je Abazović između ostalog.