Politika

ĐUKANOVIĆ: GRUBA IZMIŠLJOTINA DA SAM POVEZAN A POKUŠAJEM ATENTATA NA ALEKSANDRA VUČIĆA

Autor Jovana Raičević Izvor Beta

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je gruba izmišljotina da je povezan sa pokušajem atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi Beta.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

“Već sam to komentarisao, dakle riječ je o jednoj gruboj izmišljotini, dakle izmišljotini koja je vjerovatno bila, koja je trebala biti upotrijebljena za homogenizaciju domaće političke javnosti”, rekao je on za KTV.

Kao što ste vidjeli, kazao je Đukanović, u daljem razvoju te priče, nije se pojavio, ne nijedan dokaz, nego se nije pojavilo nijedno slovo koje bi moglo potkrijepiti takvu izmišljotinu, jer je zaista apsolutna izmišljotina.

“Dakle, ja sam predsjednik države Crne Gore, a ne atentator i neko ko je organizator terorističkih akata na ovom prostoru i ja sam predsjednik Crne Gore koji je pokazivao, i koji i danas pokazuje najbolju namjeru da sarađuje sa svim državama, uključujući i Srbiju, u mjeri u kojoj nam to Srbija dozvoljava”, naglasio je Đukanović za KTV.

Kako je naveo sve dotle, dok su ideje velikosrpskog nacionalizma bile razmještene po nekim institucijama, poput Srpske akademije nauka i umjetnost, to nije dovodilo u pitanje naše dobre međudržavne odnose.

“Danas kada je ideja velike Srbije pronašla svoju adresu u samom vrhu državne politike Srbije, danas više ti odnosi, naravno, ne mogu biti tako dobri, zato što su naši interesi potpuno suprotstavljeni. Velikosrpski nacionalizam iz sjedišta najviših državnih adresa Srbije želi da Crne Gore ne bude, a Crna Gora logično želi da traje, želi da traje, želi da bude odgovorna država, želi da bude odgovoran susjed, i odgovoran faktor regionalne saradnje, već je članica NATO-a, želi da bude dio Evropske unije i naravno da ćemo ostati otvoreni i za buduću saradnju, tada kada se Srbija opet okrene sebi i kad počne se bavi svojom evropskom budućnošću, a prestane da ugrožava suverenost i stabilnost susjednih država”, poručio je Đukanović za KTV.