Politika

DEMOKRATE: Optužuju nas za visoke akcize, a upravo su oni glasali protiv smanjenja tih istih!

Autor Jovana Raičević

Danas se u Podgorici u 18:00h, prekoputa Hrama održava veliki opštenarodni protest protev prodaje izborne volje građana, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Uprkos brojnim pokušajima da prikriju višemjesečne pregovore o formiranju nove vlade, kako navode, glavni akteri nezapamćene političke korupcije nastavljaju da vrijeđaju zdrav razum građana Crne Gore obećavajući nove političke eksperimente koji treba da prikriju njihov nerad i sve lošiji politički rejting.

"Od početne velike brige za ekonomski razvoj i evropski put Crne Gore, lideri URE i SNP-a su svoju istrajnost pokazali isključivo u eurima i raspodjeli resora u vladi koja će svoju dominantnu ulogu imati Demokratska partija socijalista", navode Demokrate.

Umjesto o konkretnim rešenjima, programskim ciljevima, oni pričaju samo o broju fotelja koje će neko da dobije, pa tako “vrhunski” stučnjak za odbranu postaje stručnjak za ekonomiju a vjerovatno će sjutra biti i genije za zdravstvo, ostaje da vidimo. Upkos uzaludnim pokušajima da svoju vladu nazovu manjinskom, reformskom i evropskom, ona će isključivo biti interesna DPS vlada korumpiranih elita koji su spremni da žrtvuju sve kako bi zadovoljili svoje lične ambicije i privatne porodične budzete i time pogazili istorijsku pobjedu od 30. avgusta 2020. godine, dodali su.

"Razotkrili smo i razotkrivamo njihove namjere da raspodjelu političkog plijena u vidu fotelja i funkcija izvedu pod plaštom borbe za brže evropske integracije. Razotkrivamo da oni uopšte nemaju plan i viziju kako Crna Gora treba da izgleda niti kojim putem treba da ide, svakog dana jedni kažu jedno drugi potpuno suprotno i time vrlo svjesno pokušavaju da stvore apsolutnu pometnju i konfuziju među građankama i građanima", istakli su iz Demokrata i dodali:

"Ali vi ste iz nedjelje u nedjelju, masovnim protestima u Podgorici i drugim gradovima, pokazali da ne nasjedate na njihove bajke u kojima će glavnu ulogu ponovo odigrati DPS."

"Optužuju nas za visoke akcize, a upravo su oni glasali protiv smanjenja tih istih akciza, upravo su vas oni doveli u ovakvu situaciju, a sada tobože žele da vas spašavaju za 5€ mjesečno. Znamo da ste i vi shvatili o kakvoj se prevari radi, znamo da vas sada ne mogu obmanuti", ističu iz Demokrata.

Ako vam je dosta prevara i obmana, ako želite da kažete ne izdaji i da im poručite da se u Crnoj Gori izdaja ne prašta, pridružite nam se na našim mirnim, demokratskim i evropskim protestima. Pozivamo vas da demokratski, evropski i u miru izađemo na protestnu šetnju ulicama Podgorice, naveli su oni.

Tagovi