Politika

RADUNOVIĆ: DPS hoće da eliminiše uticaj FRONTA

Autor Gordana Bojanić

Šef Kluba poslanika Demokratskog fronta Slaven Radunović saopštio je da je tražio danas hitnu sjednicu u ime DF-a zbog toga što je juče Abazović dobio mandat, a potom, kako je rekao, u sinoćnoj emisiji najavio ustavni puč

Slaven Radunović
Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Abazović  je sinoć rekao da bi umjesto Strahinje Bulajića, Ervin Ibrahimović mogao zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore.

“Tražili smo sjednicu da bi čuli od Ibrahimovića da li je spreman da to učini kako bi i mi bili spremni da reagujemo. Siguran je poslije današnjeg sastanka da se krenulo u realizaciju tog plana. Žao mi je što se već na prvom koraku na formiranju vlade u prvom dodiru sa DPS-om prihvata način njihovog funkcionisanja i kreće u kršenje ustavno pravnog poretka Crne Gore”, rekao je Radunović novinarima nakon današnjeg Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Na pitanje kakav odgovor su dobili od Ibrahimovića Radunović je odgovorio da im je rekao kako je uvrijeđen što su ga to pitali i da je to stvar političke odluke, zbog čega je Radunoviću, kako tvrdi, bilo jasno kojim putem je krenuo.

Prema njegovim riječima, URA prihvata dobrobiti koje im nudi DPS, a to neće moći tako i da će se suočiti sa odgovorom DF-a.

Međutim, Radunović nije htio da kaže kakav će biti odgovor ali je rekao da će biti u skladu sa ustavom i zakonom.

“Davanje mandata Abazoviću jasna je namjera predsjednika države Mila Đukanovića da eliminiše uticaj DF na vladu”, tvrdi Radunović.