Politika

NIKOLA ĐURAŠKOVIĆ IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA CETINJA, IZBOR PODRŽALI URA I DEMOKRATE

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Nosilac liste "SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje" Nikola Đurašković izabran je za gradonačelnika Cetinja na današnjoj sjednici Skupštine Prijestonice.

Izvor: MONDO

Kako Vijesti prenose, za izbor Đuraškovića glasalo je 18 odbornika, nije bilo glasova protiv, a jedan odbornik je bio uzdržan.

Đuraškovića je za kandidata prethodno predložilo 11 odbornika liste "SDP i Građani" i Stare garde LSCG, a dobio je podršku Građanskog pokreta URA i Demokrata.

"Sada je na njemu veliki zadatak da volju građana za promjenu upravljanja gradom kanališe na pravi način i ispuni obećanja koja smo dali", kazao je odbornik Mirko Stanić (SDP) kao predlagač. "Ukoliko uspije u svojoj namjeri, Cetinje će opet biti grad u kojoj se dolazi, istinsko sjedište državnosti i kulture",poručio je on.

Odbornik Slavko Janković kazao je tokom rasprave da će URA podržati kandidaturu Đuraškovića za gradonačelnika. "Ne iz ljubavi i lične emocije, već zato što iskreno očekujemo promjene", rekao je on.

Podršku Demokrata najavio je tokom sjednice odbornik te stranke Balša Raković, naglašavaju Vijesti.

Skupština Prijestonice prethodno je donijela odluku o prestanku mandata gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu. Za predlog odluke glasalo je 18 odbornika, nije bilo glasova protiv, kao ni uzdržanih.

Za članove Odbora za izbor i imenovanja prethodno su izabrani Mirko Stanić, Vido Đakonović, Slavko Janković, Balša Raković, Božidar P. Drecun, Oskar Huter i Dejana Dizdar.

Tagovi