Politika

KONATAR: MANDAT ZA SASTAV VLADE TREBA DA PRIPADNE ABAZOVIĆU

Autor Alen Kasmić Izvor CdM

Mandat za sastav Vlade treba da pripadne Dritanu Abazoviću.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Stekli su se uslovi da predsjednik Crne Gore u najkraćem roku da mandat Abazoviću, saopštio je večeras poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o mandataru za sastav vlade. Konsultacijama je prisustvovala i poslanica GP URA Božena Jelušić.

"Davanjem mandata Abazović ovaj postupak da privedemo kraju. Mislim da su dosadašnji razgovori išli dobrom dinamikom i da postoji dobar stepen saglasnasti oko priproteta vlade. Nova evropska Vlada mora uraditi sve da Crna Gora bude prva sljedeća članica EU", rekao je Konatar novinarima.

Prema njegovim riječima, prenijeli su stav da Crna Gora nema vremena da čeka i da je vrijeme za završnu fazu nove evropske vlade.

"URA nikad nije i neće doprinositi polarizaciji Crne Gore. Interesi ove zemlje su od prvorazredne važnosti i na tim temeljima se moraju okupiti svi kojima je stalo do ove zemlje", poručila je Jelušić.

Socijalistička narodna partija (SNP) nije se odazvala pozivu na konsultacije, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika.

đukanović konatar
Izvor: Predsjednik Crne Gore