Politika

DAMJANOVIĆ: NISAM DOBIO ZVANIČNU PONUDU ZA POZICIJU U BUDUĆOJ VLADI

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Nekadašnji poslanik i v.d. direktor Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović kazao je za Radio Crne Gore da nije dobio zvaničnu ponudu za poziciju u budućoj Vladi Crne Gore.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

“Više puta sam rekao da očekujem da se pregovori obave u formatu 41 poslanika parlamentarne većine i da se napravi vlada koja neće dozvoliti povratak starih snaga u izvršnu vlast i obaviti sve neke pripreme za izbore po novim pravilima kako bi pokušali da dobijemo funkcionalnu vladu i parlament koji će se suočiti sa ekonomskim i političkim izazovima”, rekao je Damjanović za Radio Crne Gore.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da ne očekuje razgovore o tim pozicijama u nekom narednom periodu, dok se ne riješe pitanja oko koncepta i načina rada buduće Vlade.

"Ostaje na političkim faktorima da dogovore model buduće Vlade. Ja ću papagajski ponavljati da očekujem da se ključni pregovori obave u formatu 41 poslanika parlamentarne većine koja je dobila podršku na izborima 30. avgusta i da se napravi Vlada koja neće dozvoliti povratak starih snaga u izvršnu vlast, odnosno Vlada koja će nastaviti da obavi neophodnu tranziciju sistema", kazao je Damjanović za Radio Crne Gore.

Sagovornik Radija Crne Gore kazao je i da su vanredni izbori opciju, ali da imajući u vidu da, između ostalog, nemamo uređen birački spisak, to ne bi bilo dobro rješenje.

"Naravno, ako to ostane jedina opcija, apsolutno da se ide na izbore i to je opcija koja je moguća. Ali, prije svega, stranke dosadašnje parlamentarne većine trebalo bi da ulože napore da obave brze pregovore bez sujeta, da se nađe optimalno rješenje i da dobijemo funkcionalnu vladu i parlament", zaključio je Damjanović za Radio Crne Gore.