Politika

ANDRIJA MANDIĆ: BLOKIRAĆEMO CIJELU CRNU GORU AKO SE IZNEVJERI VOLJA NARODA

Autor Alen Kasmić Izvor Pobjeda

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je da su upravo završili razgovore sa predsjednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Imali smo potrebu da mu prenosemo poruke da što se tiče koalicije ZBCG neprihvatljivo je da bilo koji subjekt te koalicije pravi bilo kakav dil DPS-a. Takođe je neprihvatljivo da bilo ko od tri pobjedničke koalicije sa DPS-om i svako iznevjeravanje volje građane naići će na veliki otpor svakog poltiičkog subjekta ko želi da brani tu pobjedu", rekao je Mandić na konferenciji za medije.

DF će, kako je rekao, u takvom scenariju krenuti u snažne proteste i oni neće biti onakvi kakvi se gledaju u Crnoj Gori i gdje neko može da pomisli da se zloupotrebljava crkva, hramovi i važna adresa koja nadrasta političku scenu.

"Poslaćemo takvu poruku da ćemo blokirati cijelu Crnu Goru", poručio je Mandić.

Kako kaže, siguran je da će Joković prenijeti njihove poruke članstvu SNP-a.

"Godinama smo se borili protiv DPS-a i Mila Đukanovića i danas kada je ta partija u opoziji nemamo pravo da im dodamo ruku i vratimo na najvažnija mjesta odlučivanja, a to je da budu u izvršnoj vlasti ili da daju podršku njoj", istakao je Mandić i dodao da će DF ubrzo informisati javnost kako će biti organizovana njihova akcija.

"Odlučna borba nam predstoji, ali ova borba je velika i traži odgovorne ljude", poručio je Mandić.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da je DF učinio sve i čini sve da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.

"Činimo sve što je u našoj mogućnosti da naše kolege iz aktuelne političke većine shvate ozbiljnost krize u kojoj se nalazimo i da ćemo sjesti zajedno za sto i vratiti se principima od 30. avgusta 2020. To smo i danas saopštili kolegi Vladimiru Jokoviću", rekao je Knežević.

On je poručio da SNP poslije 25 godina ponovo bira između Mila i Momira, kao i daće DF tražiti održavanje prijevremenih predsjedničkih izbora.

"Milo Đukanović poslije svega što je uradio Crnoj Gori ne može ostati na mjesto predsjednika države do aprila 2024. godine.

I Knežević je zaprijetio blokiranjem Crne Gore.

"Blokiraćemo ulice, saobraćajnice... Nećemo se skrivati iza guma, šerpi, petardi. Bićemo zajedno sa našim narodom i predvodićemo ga. Nećemo zabranjivati našem narodu da dođu sa trobojkama i staćemo pod njima i ostalim zastavama sa kojima se diči Crna Gora. Ostajemo čvrsto uz naš narod i izborne principe", poručio je Knežević.

On je zamolio pristalice da sačekaju sljedeće obraćanje jer, kako je rekao, daju napore da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.