Politika

JELUŠIĆ: MANJINSKA VLADA NE VRAĆA DPS NA VLAST

Autor Alen Kasmić Izvor Pobjeda

Poslanica Građanskog pokreta Ura Božena Jelušić kazala je da je nemoguće i da se ne treba plašiti toga da će se Demokratska partija socijalista vratiti na vlast kroz model manjinske vlade koji je predložila koalicija "Crno na bijelo".

Izvor: Youtube/Printscreen/Skupština Crne Gore

Ona je u intervjuu za Pobjedu istakla da je taj koncept upućen svakom od 81 poslanika koliko ima crnogorski parlament, te ponovila da su oni zaista opredijeljeni da u potencijalnoj manjinskoj vladi ne bude DPS-a.

Prilikom predstavljanja ovog modela predsjednik Ure Dritan Abazović kazao je da on, osim DPS-a, isključuje i učešće Demokratskog fronta u vlasti. Jelušić je pojasnila da su se za to odlučili zbog diskursa koji je povezivao te dvije strane.

"Da je vlada bez DPS-a, to je definitivno tako. Međutim, činjenica je da je nužno da napravimo pregovore, razgovore sa onima sa kojima smo do juče i sa kojima još uvijek činimo koalicionu većinu", kazala je Jelušić.

Glavni odbor Ure je, u ponedjeljak, dao zeleno svjetlo rukovodstvu stranke da počne razgovore o manjinskoj vladi i Abazović se, u utorak, sastao sa liderima DF-a.

Jelušić je istakla da Abazović kroz razgovore sa predstavnicima drugih političkih partija provjerava da li njihov prijedlog može dobiti potrebnu podršku.

"Sve je u toku i traju razgovori, i dobro je što potpredsjednik Vlade razgovara sa svima, a kad se sve prikupi vidjeće se šta može da prođe u parlamentu. Bićemo bliže toj odluci četvrtog februara", dodala je Jelušić.

Tagovi

URA