Politika

RAKOČEVIĆ: DPS ISTRAJAN DA OVA "ŠTETOČINSKA" VLADA ŠTO PRIJE PADNE!

Autori Jovana Raičević Gradska RTV

Demokratska partija socijalista istrajna je u tome da ova štetočinska Vlada što prije padne, a o ostalim inicijativama tek treba da razgovaramo, saopštio je za Gradsku televiziju poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Rakočević je za Gradsku televiziju naglasio da je interes građana, države i evropskog puta jeste da ova Vlada padne.

"Uradićemo sve i po tom pitanju spremni smo i da sarađujemo i sa najudaljenijima. I, samim tim, Vlada će pasti”, poručio je Rakočević.

Kad je riječ o izboru manjinske vlade, Rakočević navodi da će se o tom modelu DPS odrediti kad dođe vrijeme. Najbolji koncept je, navodi, politička vlada u kojoj će oni koji su najjači biti i najviše odgovorni.

“Ukoliko se za tako nešto nijesu trenutno stekli uslovi, smatramo da su vanredni parlamentarni izbori drugo najbolje rješenje, da građani svima odrede cijenu, koliko kome vjeruju i da onda gradimo evropsku platformu i evropsku vladu. Treće rješenje je manjinska vlada. Ako je to jedina opcija i znači pad ove Vlade i put naprijed za Crnu Goru, spremni smo da budemo partner”, rekao je Rakočević za Gradsku televiziju.

Naglašava da bi takav model bio oročen.

“Upozoravamo da će biti potrebno mnogo znanja, odlučnosti, iskrenosti i korektnosti u odnosu partnera da bi napravili iskorak i spasili Crnu Goru od ovog stanja u koje je uvukla štetočinska Vlada Zdravka Krivokapića”, rekao je Rakočević za Gradsku.

Komentarišući stav GP URA da DPS ne može biti dio manjinske Vlade, Rakočević poručuje:

“Moje kolege i ja smo prognozirali neke od ovih stvari koje se sada dešavaju. Biću vrlo otvoren i još jednu prognozu ću dati – u narednih 14 mjeseci DPS će, naravno, biti najjača partija, kao što je i sada, međutim – biće i ona koja odlučuje u vlasti i tada ćemo se odnositi prema svima koji su naši tradicionalni, ali i potencijalni partneri, taman onako kako su se oni odnosili prema nama i kako će se, posebno, odnositi od sada prema nama”, saopštio je Rakočević.

Očekuje smirivanje tenzija i dodaje da će u DPS-u imati partnera svi koji žele da razgovaraju o nacionalnim i interesima građana na evropskom putu.