Politika

KNEŽEVIĆ: KRIVOKAPIĆ I ABAZOVIĆ DA PODNESU OSTAVKE I PUSTE VEĆINU DA SE POKUŠA DOGOVORITI

Autor Milena Mijušković Izvor TV Prva

Knežević je za TV Prva komentarisao aktuelnu političku krizu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Sukob izazivaju oni koji su dobili fotelje. Ovo nije tuča da se dobiju, već politička tuča da se sačuvaju fotelje. Smatramo da ukoliko postoji dobra volja unutar većine i ako se svi pozivaju u očuvanje izborne volje, trebalo bi da podnesu ostavku i Krivokapić i Abazović i svi koji su se uključili u borbu za očuvanje fotelja”, ocijenio je Knežević.

Rekao je i da očekuje i od Krivokapića i Abazovića da podnesu ostavke i rasterete situaciju.

“Ukoliko neće, naravno da ćemo podržati smjenu Abazovića i raspisivanje prijevremenih izbora jer smo to i sami ranije predlagali. Ukoliko se više ne možemo dogovoriti u većini onda su izbori najbolje rješenje”, kazao je Knežević.

Dodao je i da se plaši da su Krivokapića loše savjetovali, jer možda nećemo imati kvorum da glasamo o tim tačkama.

“Ukoliko je došlo do dogovora između Ure i DPS-a onda je jasno da te sjednice neće ni biti održane jer neće dati kvorum za njih”, kazao je Knežević.

Dodaje da je njihov stav o manjinskoj vladi da o svemu treba da se dogovore unutar većine.

“Valjda je važnija izborna volja od fotelja Abazovića i Krivokapića. Oni treba da podnesu ostavke i da se formira nova vlada unutar postojeće većine. Nijesmo spremni da budemo dio bilo kakvog aranžmana sa DPS-om”, istakao je Knežević i dodao da stav kabineta premijera da se ne može izabrati drugi premijer u istom mandatu, govori o tome koliko je Krivokapiću stalo do fotelje.

“Abazović je Krivokapiću bio brat i Maradona, a sada mu je Spajić Maradona. Krivokapić treba da se ponaša kao državnik i da dozvoli DF-u da pokuša da postigne dogovor u većini. Ukoliko se ne možemo dogovoriti onda idemo na izbore i budite sigurno da nam više niko ne može nametnuti ni Krivokapića niti bilo koga drugoga”, naveo je Knežević.

Kazao je i da nemaju ništa protiv da Krivokapić i Spajić naprave stranku, ali da bi vanredne izbore trebalo da sprovodi tehnička vlada.

“Zamislite da ovako podijeljena vlada organizuje izbore. Vjerovatno bi imali jedne izbore koje organizuje Abazović u subotu, a druge Krivokapić u nedjelju. Tako da bismo morali da zovemo Eskobara da nam kažu koji su legitimni”, smatra Knežević.