Politika

JOKOVIĆ: GLASAĆEMO KAKO ODLUČI RUKOVODSTVO PARTIJE, KRIVOKAPIĆ NI SAM SEBI NE VJERUJE

Autor Gordana Bojanić

Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) glasaće u parlamentu onako kako odluče partijski organi, poručio je lider te stranke Vladimir Joković, navodeći da u SNP-u smatraju da je nova vlada rješenje za izlazak iz krize.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Premijer Zdravko Krivokapić juče je kazao da ga intenzivno zovu članovi SNP-a koji tvrde da najmanje dva poslanika te stranke neće podržati manjinsku vladu.

"Interpelacija još nije došla u Skupštinu a Krivokapić već zna ko su izdajnici i ko će kako glasati, on ne vjeruje ni sebi, a ne da mu vjerujemo mi", kazao je Joković.

Predjednik SNP-a je kazao i da su u toj partiji ranije govorili da nije dobar koncept ekspertske Vlade, ali da su ga podržali.

"Suočeni sa velikim pritiskom javnosti mi smo pristali na formiranje Vlade sa ekspertima, to smo uradili da bi rasteretili građane. Očekivali smo od Vlade razvlašćivanje DPS-a, Temeljni ugovor, reformske zakone, bolje odnose sa Srbijom, to se nije desilo", kazao je Joković.

"Ova Vlada vrši pritisak na naše službe da bi sačuvali svoje pozicije", rekao je Joković.

“Neka premijer kaže šta želi od SNPa, da znamo. Jedino što znamo je da niko od nas neće biti 41. glas!”, kazao je Joković.

On je kazao da ne zna je li ovo najgora Vlada Crne Gore, ali kaže da je siguran da je Zdravko Krivokapić najgori premijer Crne Gore ikad.

Joković je rekao da je potpisivanje Memoranduma veliki iskorak za Crnu Goru.

"Naša satisfakcija je ogromna podrša međunarodne zajednice. Zalažem se da u svakoj budućoj Vladi budu manjine. Ako oni gledaju u svoji maticu zemlju, neka gledaju, svima nam je majka Crna Gora", rekao je Joković.

On je pozvao Krivokapić da kaže šta želi od SNP-a.

„Ja mu garantujem da niko od nas neće biti 41. Ako je Vlada najbolja u istoriji, neka kaže šta je uradila za ovaj period. Ja odgovorno tvrdim, možda je vlada najbolja u istoriji Crne Gore ali ovo je najgori premijer otkad je postala Crna Gora“, naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, SNP neće biti „neće biti ti koji će rušiti premijera“.

„Premijer neka odgovara za ono što je trebao, a nije učinio. Mi smo potpuno složni i jedinstveni. Mi iz SNP nećemo barjačiti u rušenju Vlade, ali nećemo ni žaliti za njom“, istakao je Joković.