Politika

KRIVOKAPIĆ: POSVEĆEN SAM DRŽAVI I GRAĐANIMA, ODLUČNI SMO DA SPRIJEČIMO SVAKO ZLOUPOTREBU PROGRAMA EVROPA SAD

Autor Milena Mijušković

Krivokapić je, odgovarajući na pitanja građana na Tviter spejsu, kazao da je Vlada za 13 mjeseci mogla uraditi više i da uvijek može bolje.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Govoreći o odnosima sa parlamentarnom većinom, Krivokapić je kazao da su na početku imali dobar pristup da njeguju dobre odnose sa parlamentarnom većinom.

“Međutim sticaj okolnosti, na neki način je postalo pomalo otežavajuće. Tek u zadnje vrijeme smo ponovo pokušali da povratimo izgubljeno povjerenje, a povjerenje je osnov za funkcionisanje svakog sistema”, ocijenio je Krivokapić.

Da li se više moglo uraditi u 13 mjeseci rada Vlade, Krivokapić kaže da se uvijek može bolje.

“Smatram da smo mogli mnogo više da uradimo, ali u odnosu na kontekst u kome smo se nalazili smatram da smo uradili možda i više nego što je moguće. Ali uvijek može bolje. Poenta koju ova Vlada pokušava da vrati jeste da u težište bude građanin i da razumijemo njegove zahtjeve”, dodaje on.

Nemam svoj život, moj život je posvećen ovoj državi i njenim građanima

“Građani i država su mi ispred svega. Naravno da imam apsolutnu podršku porodica i bez nje ne bih mogao da izdržim ovaj napor. Mi smo svi odlučili da se žrtvujemo, ovo je najteži posao koji čovjek može da radi ako ga radi odgovorno i profesionalno. Nažalost, do sada taj pristup nije bio takav i zato je ovaj trenutak specifičan. Mi želimo da promijenimo Crnu Goru, a ona može da se desi jedino ako svjedočimo tome ličnim primjerom. Ovo je bitka za mladost, da mladost ostaje ovdje”, rekao je Krivokapić.

Premijer je kazao da njegov radni dan počinje u sedam ujutro i završava se u 10 sati uveče.

“Bukvalno sam sada prvi put od 30. avgusta prošle godine proveo 10 dana sa porodicom. Ako pogledate radni dan, liše sastanaka koji su prisutni, najveći dio vremena smo provodili na kreiranju određenih rješenja, prije svega mislim na Evropa sad”, kazao je on.

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da će u četvrtak biti formirano Koordinaciono tijelo za praćenje programa "Evropa sad", uz poruku da je izvršna vlast odlučna da spriječi bilo kakve zloupotrebe. On je rekao da će inspekcija bez odlaganja reagovati na svaku prijavu vezano za ugrožavanje statusa radnika.

"Ovo je obaveza svih građana, svih poslodavaca i ljudi dobre volje", kazao je Krivokapić.

Kazao je i da pokušavaju da odgovore na svaki zahtjev koji dobiju.

“Prihvatili smo logiku da je problem prilika za poboljšavanje. Nažalost na nekim mjestima to niste mogli da realizujete, jer su vam ruke svezane. Sa premijerske funkcije poručujem – nemojte da gubite vrijeme na ono što se ne može promijeniti”, kazao je premijer građanima na Tviteru.

Nijedan ministar neće biti razriješen, nerealno da u ovom trenutku nađemo ministra pravde po volji 41 poslanika

Premijer Zdravko Krivokapić kaže da je realnost da u ovom trenutku ne može naći 41 glas za novog ministra pravde.

"A ako je nemoguće, onda nemojte ni pokušavati", kaže premijer odgovarajući na pitanje koliko ćemo još funkcionisati bez ministra, nakon što je Vladimir Leposavić razriješen.

Ponovio je i da nijedan ministar neće biti razriješen, na pitanje tviteraša o interpelacijama.

Postoje zainteresovani da se uspostavi manjinska vlada, ali ne razumije zašto bi bila bolja od ove

Krivokapić je istakao da Vlada opstaje jer građani razumiju da je “Vlada posvećena njima, da ne brine političke interese”.

“Ovo je Vlada koja je pokazala da domaćinski, odgovorno i profesionalno može da da ovakav rezultat, a to su upravo projekti Evropa sad i Crna Gora odmah”, kazao je on.

Dodaje da žele svim političarima svako dobro, ali i da razumiju da je ovo “naš zajednički put”.