Politika

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: VLADA BROJI POSLEDNJE DANE! SIGURNA SAM DA DOLAZI VRIJEME VAŽNIH ODLUKA

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Aktuelna vlada će i formalno ubrzo pasti, budući da je već sada bez legitimiteta i invalidna, ocijenila je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Vuksanović Stanković je kazala da se odlaganje izglasavanja nepovjerenja vladi desilo da bi se investiralo u izgradnju povjerenja i da bi se dalo dodatno vrijeme za tu odluku.

Ona je za Pobjedu kazala da su pojedine strukture parlamentarne većine davale jasne signale da će, u saradnji sa opozicijom, prekinuti mandat vladi.

“Sigurna sam da dolazi vrijeme odluka i da se više ne može puno čekati”, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da svi akteri moraju biti svjesni da su moguća dva scenarija – skraćenje mandata Skupštini i odlazak na izbore ili rearanžiranje odnosa u pravcu stvaranja neupitne evropske većine.

“Vlada broji posljednje dane i sigurno da im neće pomoći populistički manevri oko budžeta i njegovih pratećih elemenata”, rekla je Vuksanovć Stanković.

Ona je poručila da to zna i premijer Zdravko Krivokapić kao i ministri u njegovoj vladi.

“Sve što rade je samo pokušaj da nabilduju rejting svoje stranke u nastajanju, u susret izborima za koje smatraju da su izvjesni”, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je navela da je SDP pozdravio potpisivanje Memoranduma o saradnji između Građanskog pokreta URA, Civisa, Socijalističke narodne partije i manjinskih stranaka, jer su ga doživjeli kao doprinos boljem razumijevanju oko temeljnih vrednosnih odrednica savremene Crne Gore.

Ona je ocijenila da je Crnoj Gori potrebna politička promjena u pravcu uspostavljanja vrednosnih političkih partnerstava i snaženja političkog dijaloga "kao jedinog puta za izlazak iz sistemske agonije".

“Da li će do toga doći i da li će Memorandum imati šire političke implikacije, pokazaće se veoma brzo”, rekla je Vuksanović Stanković.