Politika

LEKIĆ NEĆE KOD PREMIJERA: KASNO JE SAD, PREDLOG BUDŽETA JE VEĆ U SKUPŠTINI

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Lider i poslanik Demosa Miodrag Lekić rekao je da nije u mogućnosti da prisustvuje sjutrašnjim konsultacijama skupštinske većine i premijera Zdravka Krivokapića o predloženom budžetu

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

On smatra da je metod slanja predloga budžeta Skupštini bez na vrijeme konsultacija sa predstavnicima parlamentarne većine neadekvatni metod. Lekićev odgovor na poziv kabineta premijera za sastanak sjutra u zgradi Vlade Crne Gore, prenosi RTCG.

Lekić je zahvalio na pozivu premijera za razgovor o problematici budžeta.

"Nisam u mogućnosti da dodjem na taj sastanak. Smatram da taj poziv znatno kasni jer se predlog budžeta nalazi u skupštinskoj proceduri. Metod slanja predloga budžeta Skupštini bez, na vrijeme, konsultacija sa predstavnicima parlamentarne većine smatram neadekvatnim, i suprotan je pravilima parlamentarne demokratije", poručio je Lekić.

Kako je naglasio, to je samo nastavak, po njegovom mišljenju, pogrešnog načina funkcionisanja od samog početka, kada je izostalo građenje povjerenja i zajedničkog rada.

"Drugi razlog zbog kojeg neću moći da dođem na sastanak sa premijerom jeste činjenica da sam za sjutra u 16 časova zakazao sjednicu predsjedništva stranke upravo sa glavnom temom - predlog budžeta", istakao je Lekić.