Politika

RADULOVIĆ KRIVOKAPIĆU I MINISTRIMA: GOSPODO, ZAUSTAVITE PLJAČKU BOKSITA! TO JE ZLATO CRNE GORE!

Autor Jovana Raičević

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović obratio se premijeru Zdravku Krivokapiću i ministrima Milojku Spajiću i Mladenu Bojaniću povodom aktuelnog stanja u KAP-u

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"U energetsko-metalurškom sektoru postoji suludost koja ne priliči ni Tuškoj pijaci, a ne državi Crnoj Gori. Vi ministri, a ti Krivokapiću prije svega, zaustavi pljačku crvenih boksita! To je zlato Crne Gore, bez boksita nema aluminijumske industrije, nema Crne Gore. Zato što je aluminijumska industrija budućnost. Drugo su špekulacije Kine na tržištu, da bi aluminijum poklopio cijeli svijet. To je trgovinski rat Kine sa cijelim svijetom. Prekini to, pa ćemo da izvršimo bilans", kazao je Radulović.

Radulović je istakao "da su u Državnoj revizorskoj instituciji potvrdili da je bila pljačka u KAP-u".

"Za državne garancije odgovara Milo Đukanović koji je tada bio premijer. Ukoliko, Milivoje Katniću, imaš imalo ljubavi prema Crnoj Gori, ti zajedno sa policajcem Radonjićem uđite u KAP i utvrdite pljačku. Gospodo, nemojte ukidati struju za Kombinat aluminijuma, neka rade ćelije na leru, što znači manje da proizvode, ali da proizvode, jer gašenje ćelije košta 12 hiljada eura."

On je naglasio i da je ekološka rekonstrukcija Termoelektrane Pljevlja korupcionaški posao i da je to energetska

"Slušajte me, vi ministri, ti Krivokapiću prije svega. Zaustavi pljačku crvenih boksita. To je zlato Crne Gore. Bez crvenih boksita nema aluminijske industrije, bez aluminijske industrije nema Crne Gore. Zato što je aluminijska industrija budućnost. Drugo su špekulacije Kine na tržištu. To je trgovinski rat Kine sa ostatkom svijeta. Ukoliko Katniću imaš i malo ljubavi prema Crnoj Gori, da ne rečem petlje ili obraza, ti zajedno sa onim Radonjićem koji je policajac uđite u KAP i utvrdite pljačku. Nemojte prekidati struju za KAP, jer njihovo gašenje po ćeliji košta oko 12.000 eura. KAP mora da radi ali mora da se prvo istraži istina, ali ne da se progoni neko",  zaključuje Radulović.