Politika

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU! ABAZOVIĆ: OVO JE VELIKI ISKORAK GRAĐANSKE CRNE GORE (FOTO, VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Savez građana CIVIS i manjinske stranke - Bošnjačka stranka, Albanska alternativa, Forca, Demokratska partija, potpisali su danas Memorandum o saradnji.

Izvor: MONDO/Milena Mijušković

Predsjednik GP URA i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović zahvalio je partijama potpisnicama Memoranduma.



"Ovo je veliki iskorak građanske Crne Gore.  Konačno treba svi da budemo zajedno, svi treba da budemo jedno i poštujemo jedni druge, fokus sa svađa na ekonomiju i razvoj", rekao je Abazović.



“Ovo je sumboličan iskorak u usvajanju zajedničkih vrijednosti. Ne želimo da se bavimo prošlošću hoćemo da gledamo u budućnost. Crna Gora zaslužuje da izađe iz kandžiiz kriminala, primitivnog djelovanja i da ima ljude svih vjera i nacina na jednom mjestu. Nadamo se da će naš Memorandum prihvatiti svi u crnogorskom parlamentu”, istakao je Abazović.


“Oni koji nas napadaju neka ovo pročitaju i da kažu protiv koje tačke imaju nešto da njima bude smetnja da kažu da je ovo dobro za Crnu Goru. Memorandum nije usmjern ni protiv koga. Ovo ne početak nečega što će svi shvatiti zašto smi mi danas ovdje. Vjerujem da će potoisivanjem ovog memoranduma Crna Gora biti bolja. Nije dobra velika kuća ako ima mala vrata. Otvaramo velika vrata za našu malu Crnu Goru”, poručio je Joković.

"Pružamo ruku saradnje, kao odgovorni ljudi, šaljemo poruku pomirenja Crnoj Gori, previše je bilo podjela", kazao je Đeljošaj.


Abazović je kazao da šalju poruku da Crna Gora mora da se ponaša drugačje.

"Došli smo do velike polarizacije u društvu, ovo je kontra toga, stvaranje depolarizovanog društva. Ovo nije memorandum o stvaranju manjinske vlade, a vjerujem da niko od nas ne bi imao ništa protiv da u buduće sarađujemo i u Vladi", rekao je Abazović.


Vladimir Joković je odgovarajući na pitanja novinara, kazao d Memorandum nije usmjeren protiv bilo koga.

"Premijer je već kazao da imamo manjinsku Vladu, samo ne znam ko čini tu vladu. Mi želimo širok savez za dobro Crne Gore", kazao je Joković.