Politika

KRAPOVIĆ: IZBORI NE BI DONIJELI NIŠTA, IZGUBILI BI VRIJEME I ENERGIJU

Autor Gordana Bojanić

Poslanik Demokrta Dragan Krapovi kazao je danas da je ta partija stava da izbori treba da se održe 2024. godine

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Odgovarajući na pitanja novinara on je kazao da su vanredni izbori rješenje svake političke krize, međutim da je koalicija ''Mir je naša nacija'' stava da oni treba da se održe 2024. godine.

”Izbori ne bi donijeli ništa, ne bi donijeli značajnu promjenu snaga na političkoj sceni Crne Gore. Imali bismo gubitak vremena i i energije. I opet bi neke političke struktutre trebalo da sjednu za sto”, kazao je Krapović.

On je ponovio ranije iskazan stav da Demokrate neće glasati za inicijativu opozicije o nepovjerenju Vladi.

Krapović je kazao da nakon kraha crnogorskog turizma 2020. godine, u ovoj godini smo imali umjereni oporavak turizma i ugostiteljstva i da su Demokarte stavile u skupštinsku proceduru predlog zakona kojim bi naredne dvije godine stopa PDV-a u ugostiteljstvu iznosila 7 odsto.

"Očekivao sam da će Vlada prodižiti stopu PDV-a od 7 odsto prema ugostiteljstvu, o tome sam pitao i ministra Spajića koji je rekao da Vlada sada ne ide u tom pravcu. U Vladi smatraju da je oporavak privrede gotov i da za tom mjerom više nema potrebe. Mišljenja sam da smo daleko od kraja pandemije i da je potrebno da ta mjera i dalje bude na snazi", kazao Krapović.

Promjenom zakona, kako je rekao, snižena stopa PDV-a u ugostiteljstvu, omogućila bi nam prednost i konkuretnost u odnosu na druge dstinacije, nastavak ulaganja, kao i veće plate u sektoru turizma.