Ostali sportovi

NA SVJETSKOM KUPU ZA MLADE – PETRIĆ OSVOJIO BRONZANU MEDALJU (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Crnogorski karatista Saša Petrić osvojio je bronzanu medalju u katama na turniru Premijer lige za mlade u Istanbulu, u konkurenciji takmičara do 14 godina.

Izvor: KK Iskra

Član danilovgradske Iskre u izuzetno jakoj konkurenciji u osmini, četvrtfinalnim i polufinalnim mečevima, prezentovao je  vještine koje su ga izdvojile kao pobjednika, te je po bodovnom saldu bio bolji od takmičara: Hluščenka (Ukrajina), Dobrovlščija (Moldavija), Tarik (Turska), Alduweebi (Libija),Nazim (Turska), Zlabek (Češka), Kurdaglu (Turska), Kastanjeva (Turska).

U polufinalnoj borbi pobjednik je bio Yagudin Elisey iz Španije, koji je ujedno i osvojio turnir.

"Rezultat posebno dobija na značaju, ako se ima u vidu da je Saša na Svjetskom kupu koji je ljetos održan u Poreču, takođe zauzeo 3.mjesto. Rezultat ozbiljnog rada i nagovještaj vrhunskih rezultata", navodi se u saopštenju kluba.

"Poslije Svjetske lige mladih u Poreču nastavio sam sa trenažnim procesom. Trudio sam se da ispravim neke nedostatke koje je uočio moj trenerski tim. Кonkurencija na takmičenju je bila dosta jača nego u Poreču. Dao sam svoj trenutni maksimum i osvojio bronzanu medalju. Zadovoljan sam sa postignutim rezultatom", rekao je Petrić agenciji MINA.

On je najavio da ga već sljedećeg vikenda očekuje nastup na Evropskom prvenstvu malih zemalja u Podgorici.

"Daću svoj maksimum da donesem zlato Crnoj Gori. Želim da se zahvalim klubu Iskra na iskrenoj podršci, trenerima Goranu Madiću i Mijatu Vojvodiću, kao i svojoj porodici koja mi daje snagu da istrajem na putu uspjeha", rekao je Petrić.

U borbama, u konkurenciji takmičara do 14 godina, Una Raković je na startu poražena od Ukrajinke Julije Simčuk 3:1.

Ona nije uspjela da se domogne finala, čime je takmičarki Omladinca zatvorila vrata repesaža.

Sjutra će na tatami kadeti Helena Backović (do 47) u borbama i Lazar Sekulić u katama.

Posljednjeg takmičarskog dana, u nedjelju nastupiće junior Emre Saljiu (do 61).

Turnir u Istanbulu okupio je 868 karatista iz 57 država svijeta.