Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ SE OSVETIO ZA TOKIO I DOŠAO NA KORAK DO BESMRTNOSTI! Saša je izborio peti set, a onda mu je Nole održao LEKCIJU!

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je savladao Aleksandera Zvereva u polufinalu US opena.

Izvor: Profimedia

Još jedan korak do istorije! Još jedna pobjeda dijeli Novaka Đokovića od kalendarskog grend slema i 21. pehara sa nekog od četiri najveća turnira!

Do toga je došao zahvaljujući pobjedi u polufinalu US opena protiv Aleksandera Zvereva (Njemačka) - 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Ponovo je Novak krenuo meč kao i sve prethodne - izgubio je prvi set. I to tako što nije dobio nijedan poen na drugi servis. U drugom je bila potpuno drugačija priča, ekspresno je stigao do izdjednačenja!

Treći set je bio prepun nervoze. U jednom momentu je Novak čak i vikao na sebe, bio je nervozan, ali je uprkos tome uspio da dobije treći set i da napravi potpuni preokret. Djelovalo je da će uspjeti da slomi rivala i da će sve biti gotovo, ali je u trećem gemu Zverev napravio brejk i do kraja seta nije dao Srbinu ni jednu jedinu brejk šansu, što je značilo samo jedno - igraće se peti set.

Umjesto prave drame Novak je pokazao zašto je tu gdje jeste. Dobio je pet gemova u nizu, napravio dva brejka i poveo sa nedostižnih 5:0! Njemački igrač je uspio da se vrati na kratko, da jednom oduzme servis rivalu, ali je Nole novim brejkom stavio tačku i prošao je dalje.

Za titulu u Njujorku boriće se protiv Danila Medvedeva (Rusija). Biće to njihov deveti duel. Pet puta je slavio Novak, a tri puta Rus.